Sindicatele anunţă că mii de oameni vor ieşi în stradă la 16 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii de sindicat din România au anunţat, joi, că în ziua în care se va dezbate moţiunea de cenzură pe Codul Muncii vor organiza un miting de protest în Piaţa Constituţiei.

Sindicaliştii estimează că la proteste vor lua parte aproximativ 50.000 de oameni şi au anunţat că se pot alătura protestelor toate persoanele nemulţumite de noul Cod al Muncii, deoarece acesta îi va afecta pe toţi angajaţii. „Facem apel la populaţia Bucureştiului, la fiecare angajat care se simte ameninţat de locul lui de muncă, să vină alături de noi în Piaţa Constituţiei. Acest Cod al muncii afectează deopotrivă atât angajaţii din sistemul privat, cât şi bugetarii", a spus Dumitru Costin, preşedintele BNS.

Şi preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, i-a îndemnat pe români să iasă în stradă, dând şi detalii despre miting. El a precizat că protestul din 16 martie, va avea loc între orele 12.00 şi 18.00, iar persoanele din provincie sunt aşteptate să ajungă în Capitală în intervalul orar 9.00 -12.00. „Chemăm toţi cetăţenii nemulţumiţi în stradă pentru a nu deveni sclavi ai angajatorului fie că acesta este statul sau persoană privată. Actualul Cod al Muncii transformă lucrătorii în structuri dependente în totalitate de angajatori", a spus Hossu.

Mai multe pentru tine:
Timișoara strălucește în Duminica Floriilor. Explozie de culoare și parfum în oraș FOTO VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată
Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate
Zodia binecuvântată de Paște. Este protejată de Dumnezeu și va trăi un adevărat miracol în zi de sărbătoare
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Consecințele hrănirii urșilor la marginea drumului. Șeful Salvamont Argeș: „Nu-ți bate joc de el încurajându-i cerșitul!”
Partidele din Bihor sunt încă indecise. Doar PNL şi-a depus listele, Ilie Bolojan cere votul pentru un nou mandat
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”