Serbia este noua campioană mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serbia este noua campioană mondială

Echipa de polo masculin a Serbiei a câştigat la sfârşitul săptămânii trecute, pentru a patra oară în istoria acestui sport (1986, 1991,2 005, 2009), titlul de campioană modială.

 Ex-iugoslavii au învins în finala de la Foro Olimpico, din capitala Italiei, reprezentativa similară a Spaniei cu scorul de 14-13 după un meci dramatic, în care au existat două „sferturi” fără ca vreo echipă să înscrie vreun gol.

A fost nevoie de lovituri de la cinci metri pentru a se decide campioana, după ce la finalul timpului regulamentar tabela arăta scorul egal, 6-6, iar după încă două reprize de prelungire, 7-7.

Palmares internaţional

Serbia şi Ungaria sunt singurele echipe care deţin nouă medalii câştigate la cele 13 ediţii de Mondiale, însă Serbia a urcat de patru ori pe primul loc al podiumului, în timp ce vecinii noştri de la vest doar de două ori.

Tot duble campioane mondiale sunt şi reprezentativele Italiei, Spaniei şi Rusiei, însă cu un palmares general mai slab, în timp ce croaţii s-au impus o singură dată la ediţia precedentă care a avut loc în Australia.

Clasamentul la polo masculin CM de la Roma

1. Serbia
2. Spania
3. Croaţia
4. SUA
5. Ungaria
6. Germania
7. ROMÂNIA
8. Canada
9. Muntenegru
10. Australia
11. Italia
12. China
13. Brazilia
14. Macedonia
15. Africa de Sud
16. Kazakhstan

Mai multe pentru tine:
O instanță din Franța a ordonat lui X să plătească redevențe către mass-media pentru utilizarea materialelor acestora
Declarații de ultimă oră despre audierile de la DNA. Un fost general SRI a oferit informații amănunțite pentru anchetă
24 mai: Mesajul „morse”, descoperirea lui Samuel Morse, cu care a fost inaugurată prima linie telegrafică din America
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
Statele Unite au anunțat lansarea, împreună cu UE, a unui mecanism de combatere a „propagandei ruse și chineze” în Balcani
Concedieri pe bandă rulantă la Arad, în industria auto. Sute de angajați disponibilizați: „s-au redus foarte mult comenzile”
Florian Coldea, urmărit penal de DNA. Control judiciar pentru generalul Dumitru Dumbravă
Biden a evitat să răspundă la întrebarea dacă SUA au dovezi ale crimelor de război israeliene
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”
Actorul român din Generația de Aur care, înainte să moară, le-a oferit tuturor o lecție: „Dacă ieși afară și te compari cu alții, vezi că sunt mulți Dumnezei în jurul tău”
Horoscop săptămâna 24-30 mai 2024. Patru zodii care își pot schimba destinul până la finalul lunii, dacă sunt atente la semne