Elevii de-a VIII-a fericiţi că subiectele refăcute de la istorie au fost uşoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Suuper uşor", "Mai uşor de atât nu se putea", "Am crezut că nu o să trec examenul ăsta, dar se pare că e loc şi pentru mine în clasa a IX-a". Acestea au fost doar câteva dintre impresiile

"Suuper uşor", "Mai uşor de atât nu se putea", "Am crezut că nu o să trec examenul ăsta, dar se pare că e loc şi pentru mine în clasa a IX-a". Acestea au fost doar câteva dintre impresiile elevilor de clasa a VIII-a de la şcoala 45 "Titu Maiorescu" care au dat, ieri, testul la istorie.
Dacă unii nu îşi explicau gradul redus de dificultate a subiectelor, alţii susţineau că un rol important l-a avut şi intervenţia ziariştilor de la Adevărul. "Nu mă aşteptam să fie aşa uşoare. Cred că gestul colegilor dumneavoastră ne-a ajutat mult şi cred că ar trebui să le mulţumim pentru asta", ne-a spus Alina. "Dacă ziariştii nu ar fi făcut ce au făcut, ar fi fost cu siguranţă mai greu. Acum au schimbat subiectele şi, în grabă, le-au făcut mai uşoare, ceea ce ne-a prins foarte bine", ne-a zis Hanna. "Am avut noroc, dar cred că trebuie să le mulţumim ziariştilor, pentru că s-au schimbat subiectele, că repede au făcut unele mai uşoare", ne-a spus Andrei. Pe lângă copiii fericiţi, părinţii s-au bucurat şi ei. "Nu ştim cât a contat gestul ziaristului Pupăză, dar dacă a fost uşor la examen şi a fost din cauza lui, atunci nu rămâne decât ca sutele de copii care au dat testele la istorie să-i mulţumească". Unii părinţi, mai pesimişti, cred că situaţia se va repeta: "Voi le-aţi făcut bine, că aţi stricat aranjamentele unora, dar situaţia se va repeta, şi va rămâne cât va fi lumea, că aşa e la noi în România", ne-a spus dezamăgită o mămică. Ieri, a fost ultima zi a testelor naţionale. Pe 25 iunie se vor afişa rezultatele şi se vor putea depune contestaţii, urmând ca pe 29 iunie să se afişeze rezultatele finale.