Boc discută pe tema Legii unice a salarizării cu miniştrii Finanţelor şi Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boc discută pe tema Legii unice a salarizării cu miniştrii Finanţelor şi Muncii

Premierul Emil Boc, ministrul Finanţelor şi cel al Muncii se întâlnesc la Palatul Victoria joi, la ora transmiterii acestei ştiri, pentru a discuta pe tema Legii unice a salarizării, iar în cadrul întrevederii ar putea fi abordat şi subiectul grevelor anunţate de bugetari.

Premierul Emil Boc a declarat la postul public de televiziune, că "eventualele neconcordanţe" din Legea unică de salarizare sunt corectate încă, deşi proiectul Legii a fost trimis la Parlament în vederea asumării răspunderii. "Se mai fac unele corecturi acolo unde eventualele lucruri nu au fost reglementate", a spus el.

Joi la ora 16:00, confederaţiile sindicale au fost invitate la Comisia de dialog social de la Ministerul Muncii pentru discuţii pe marginea Legii unice de salarizare, care a stârnit nemulţumiri în rândul sindicatelor.

Federaţiile sindicale care îi reprezintă pe poliţişti, personalul sanitar, cadrele didactice şi funcţionarii publici vor face grevă generală pe 5 octombrie, din cauza nemulţumirilor legate de proiectul Legii unice a salarizării. Potrivit liderilor de sindicat, la greva generală ar urma să participe 800.000 de bugetari. Greva va fi precedată, pe 15 septembrie, de pichetarea Parlamentului.