Elena Udrea a contestat decizia de extrădare în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Elena Udrea a depus astăzi contestaţie împotriva deciziei de extrădare în România, relatează Antena 3, Curtea de Apel din Sofia urmând să stabilească data la care va judeca această contestaţie.

Fostul ministru al Turismului nu mai poate invoca drept strategie de apărare condiţiile improprii din arestul din România pentru că Administraţia Naţională a Penitenciarelor a trimis deja documente oficiale la primul termen prin care au precizat că Elena Udrea va sta în condiţii bune. „Ţinând cont de faptul că Elena Udrea este o persoană cu vulnerabilităţi, având în vedere statutul, profesia şi natura faptelor, va fi încarcerată individual sau cu deţinute de acelaşi tip”, a transmis Administraţia Naţională a Penitenciarelor, potrivit Antena 3. 

Sursa citată mai arată că, la cerere, Elena Udrea va putea primi din partea ANP un televizor pentru asigurarea dreptului la informare, însă nu va putea beneficia şi de un telefon mobil, introducreea telefoanelor mobile în penitenciare este interzisă, având totuşi dreptul de a lua legatura cu familia, cu prietenii, prin intermediul vizitelor, convorbirilor online sau telefonului fix din camerele de deţinere, a explicat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanţu. 

Tribunalul din Sofia, a decis, pe 19 aprilie, că fostul ministru poate fi extrădat, acceptând cererea autorităţilor române, care au cerut ca Udrea să fie extrădată în România pentru a-şi ispăşi condamnarea de şase ani la închisoare. Decizia poate fi atacată în cinci zile.

Elena Udrea se află în continuare în arestul poliţiei bulgare, după ce a fost reţinută pe 7 aprilie de poliţia de frontieră din statul vecin, atunci când încerca să treacă cu automobilul în Grecia prin punctul de trecere a frontierei Kulata. 

Fostul ministru a fost dat în urmărire în urma condamnării definitive la şase ani de închisoare, în dosarul „Gala Bute”. Plecarea Elenei Udrea a fost însă legală, întrucât nu i s-au impus restricţii de circulaţie în timp ce Curtea Supremă îşi pregătea hotărârea.