Boc: Autostrada Bucureşti-Ploieşti este realizată în proporţie de 50%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a afirmat astăzi că lucrările la tronsonul de autostradă Bucureşti-Ploieşti sunt realizate în proporţie de 50%, adăugând că speră ca acestea să fie finalizate până la finele anului, transmite Mediafax.

Boc a afirmat într-o conferinţă de presă, la Ploieşti, că se lucrează "în ritm accelerat" la construcţia autostrăzii. Aceasta este împărţită în două sectoare, Bucureşti-Moara Vlăsiei, cu o lungime de 19,5 kilometri, şi Moara Vlăsiei-Ploieşti (42,5 kilometri). Finalizarea celor două tronsoane este programată pentru 2010, cu excepţia primilor 7,5 kilometri dintre Bucureşti.

Boc a adăugat că autorităţile au "în pregătire" tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov şi că se derulează proceduri de achiziţie pentru reabilitarea Drumului Naţional 71 Sinaia - Târgovişte.

Totodată, premierul a promis sprijin financiar guvernamental pentru autorităţile din Prahova, pentru construcţia de locuinţe ANL pentru tineri, locuinţe destinate evacuaţilor din casele naţionalizate, dar şi pentru mai multe investiţii de interes local.