17 piraţi somalezi, predaţi de americani Kenyei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şaptesprezece presupuşi piraţi somalezi au fost predaţi astăzi, de către marina americană, autorităţilor kenyene, potrivit AFP. Astfel, numărul piraţilor judecaţi sau care se află  în aşteptarea procesului, în Kenya, a ajuns la 101.

Suspecţii au fost arestaţi la 13 mai în Golful Aden în timp ce încercau să captureze nava comercială Amira care venea din Egipt.

"USS Gettysburg a salvat o navă şi a arestat 17 suspecţi înarmaţi", a explicat şeful anchetelor penale din provincia Coastei, Sebson Wandera. Americanii "au recuperat 24 de puşti AK 47, mai multe pistoale şi o ambarcaţiune rapidă", a precizat Wandera.

Presupuşii piraţi vor fi transferaţi în curând la Malindi, la 130 de kilometri de Mombasa, pentru a fi judecaţi acolo, în condiţiile în care închisoarea de la Mombasa este suprapopulată.

Potrivit AFP, Kenya a semnat în ultimele luni acorduri cu mai multe ţări, între care SUA, dar şi Uniunea Europeană, prin care a acceptat să îi judece pe teritoriul său pe piraţii somalezi capturaţi. Zece piraţi somalezi, din cei 101 încredinţaţi până acum justiţiei kenyene, au fost condamnaţi la şapte ani de închisoare.