Şedinţa de judecată în dosarul lui Ilan Şor a fost amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO orhei.md

Şedinţa de judecată în dosarul fostului preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii, Ilan Şor, primar de Orhei, care urma să aibă loc luni, 20 august, s-a amânat. O nouă şedinţă la Curtea de Apel Cahul va avea loc vineri, 24 august, ora 11.00.

Solicitat de IPN, Iulian Balan, unul dintre avocaţii lui Ilan Şor, a declarat că şedinţa a fost amânată pe motive de sănătate ale clientului său. În cadrul şedinţei urmau să fie audiaţi martorii din dosar.

Judecătoria Chişinău, oficiul Buiucani, a emis acum mai bine de un an, pe 21 iunie 2017, hotărârea prin care Ilan Şor a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înşelăciune şi abuz de încredere Sentinţa a fost atacată în instanţa de apel atât de procuror, cât şi de avocaţii inculpatului şi de reprezentantul SA Banca de Economii.

Şor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunţarea sentinţei definitive se află sub control judiciar.

Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chişinău abia după şase luni, invocându-se traducerea acestuia din română în rusă, iar în februarie a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. Din data de 13 februarie 2013, când la instanţa de apel din Cahul a fost înregistrat dosarul penal în privinţa lui Ilan Şor, au avut loc trei şedinţe, ultima fiind pe 8 august.