Un foeribot supraîncărcat s-a scufundat în India: 16 morţi şi peste 70 de dispăruţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele de salvare au căutat, sâmbătă, supravieţuitori, în urma scufundării unui feribot supraaglomerat într-un râu din estul Indiei, accident în urma căruia cel puţin 16 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 70 sunt date dispărute.

Paza de coastă din India şi personalul marinei au efectuat scufundări în apele reci, în căutarea posibililor supravieţuitori. “Au fost găsite 16 cadavre, iar 70 oameni încă sunt daţi dispăruţi”, a declarat un ofiţer de poliţie, citat de AFP. Peste 60 de persoane au fost salvate, iar alte patru au reuşit să înoate până la mal.

Feribotul, care transporta în jur de 150 de persoane, s-a răsturnat într-un râu situat la 120 de kilometri de Calcutta, capitala Bengalului de Vest. Nava avea o capacitate de doar 60 de persoane, au declarat oficialii. “Feribotul era supraîncărcat şi s-a scufundat după ce un val uriaş a izbit partea laterală a navei”, a declarat pentru AFP, ministrul apărării, Srikumar Mukherjee. 

 Victimele, în majoritate fermieri şi pescari, se întorceau de la o ceremonie religioasă musulmană, când a avut loc accidentul.