Japonia, zguduită de un nou cutremur puternic.Alerta de tsunami din largul regiunii Fukushima a fost ridicată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de meteorologie niponă a anunţat, vineri dimineaţă, că un cutremur de 6,8 grade a avut loc la Fukushima, fiind emisă o avertizare de tsunami în largul regiunii.

UPDATE 10.05 Agenţia de meteorologie japoneză a ridicat vineri avertizarea de tsunami emisă după producerea unui cutremur cu magnitudinea de 6,8 în largul prefecturii Fukushima, relatează AFP. Nefiind constatată nicio modificare a nivelului mării la ţărm, avertizarea - nivelul de alertă cel mai mic, ce semnalează posibilitatea producerii unor valuri de maxim 50 de centrimetri - a fost anulată la 40 de minute după producerea seismului.

Seismul s-a produs la ora locală 14.36 (8.36, ora României), în aceeaşi zonă unde a avut loc şi cutremurul din martie, care a provocat accidentul de la centrala nucleară Fukushima, cel mai grav dezastru nuclear, după cel de la Cernobîl..

Japonezii au anunţat că epicentrul cutremurului a fost localizat în Oceanul Pacific, la aproximativ 80 de kilometri de coastă, iar hipocentrul la 20 de kilometri adâncime.