De mâine, Spania are o nouă legislaţie rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua lege a traficului rutier din Spania intră în vigoare stârnind polemici aprinse. Printre prevederile noii legi a traficului rutier: 6.000 de euro amendă pentru deţinătorii de detectoare de radar.

Obiectivul schimbărilor din Legea Traficului Rutier are ca scop simplificarea a trei aspecte, spun iniţiatorii: reducerea număruli de sancţiuni care pot duce la scăderea de puncte de pe permisul de conducere, simplificarea formalităţilor pentru şoferi şi eficientizarea sistemului de colectare a amenzilor, scrie portalul Terra.

Veniturile din amenzi de circulaţie au crescut cu 125% de când a fost implementat sistemul permisului de conducere pe puncte. Aceasta e deja a treia modificare a legislaţiei rutiere spaniole.

Când a prezentat noua lege, ministrul de Interne, Alfredo Perez Rubalcaba, a afirmat că "cei care nu îşi vor plăti amenzile, îşi vor complica viaţa", dat fiind că obiectivul declarat al legii e simplificarea şi reducerea cu 30-50% a amenzilor.

Din cauza birocraţiei şi a procesului greoi de plată a amenzilor în prezent, aproximativ 25% dintre amenzi nu au fost nicicând plătite. Ministrul de Interne a negat că legea ar fi fost astfel concepută încât să crească veniturile din amenzi, subliniind chiar că "e posibil ca veniturile să scadă".

Una din principalele schimbări ale noii Legi a Traficului Rutier e faptul că acum ai posibilitatea să scapi cu amenda "la jumătate", dacă o plăteşti în 20 de zile de la primirea procesului verbal.

Vezi pe adevarul.es şi alte prevederi pe care le va aduce noua lege pe şoselele din Spania