Alicante: Cinci oameni trăiesc într-o fermă de porci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câteva luni, lângă terenul de fotbal din Villafranqueza, trei români, un francez şi un spaniol trăiesc într-o veche fermă de porci. Ioan Daniel Zlotarui, de 46 de ani, a ajuns în Spania

De câteva luni, lângă terenul de fotbal din Villafranqueza, trei români, un francez şi un spaniol trăiesc într-o veche fermă de porci. Ioan Daniel Zlotarui, de 46 de ani, a ajuns în Spania în urmă cu trei ani.

„Am venit cu soţia mea, deoarece în România nu găseam nimic de lucru. Acolo am lucrat de toate. Am fost electrician, zugrav, mecanic auto. Aici, însă nu găsesc nimic”, a povestit Daniel pentru ziarul „Informacion”.

Din când în când a lucrat pentru o firmă de mutări. Este optimist din fire şi speranţele îi cresc odată cu venirea noului an.

„Mi-au zis la Biroul de Imigranţi că, începând din ianuarie 2009, voi putea lucra, chiar dacă nu am permis de muncă. Astfel, poate voi avea norocul să găsesc ceva de muncă şi voi putea să-mi iau o cameră în chirie”, a adăugat românul.

Daniel este ajutat de o biserică aflată în apropierea „casei” sale, de unde primeşte în fiecare duminică alimente pentru toată săptămâna următoare.

Serviciile Sociale nu au făcut altceva decât să-i ofere promisiuni, „poate şi din cauza situaţiei economice din Spania din prezent”.

„Camera” lui Daniel este foarte ordonată: canapeaua, două măsuţe, un dulap şi un scaun fiind-aceasta este averea românului. Temperaturile foarte scăzute îi dau bătăi de cap. Se înveleşte cu patru pături, iar o cortină ţine loc de uşă.

”Crăciunul nu înseamnă pentru mine decât o sărbătoare religioasă ca oricare alta, chiar dacă am încercat să-mi aduc aminte de anii copilăriei, în care nu aveam griji”, încheie Daniel.

Soţia sa l-a părăsit acum un an şi conaţionalul nostru îşi petrece zilele alături de ceilalţi patru „vecini”, care au devenit familia sa.




Mai multe pentru tine:
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
Actorul român din Generația de Aur care, înainte să moară, le-a oferit tuturor o lecție: „Dacă ieși afară și te compari cu alții, vezi că sunt mulți Dumnezei în jurul tău”
Biden a evitat să răspundă la întrebarea dacă SUA au dovezi ale crimelor de război israeliene
Declarații de ultimă oră despre audierile de la DNA. Un fost general SRI a oferit informații amănunțite pentru anchetă
Concedieri pe bandă rulantă la Arad, în industria auto. Sute de angajați disponibilizați: „s-au redus foarte mult comenzile”
Statele Unite au anunțat lansarea, împreună cu UE, a unui mecanism de combatere a „propagandei ruse și chineze” în Balcani
Horoscop săptămâna 24-30 mai 2024. Patru zodii care își pot schimba destinul până la finalul lunii, dacă sunt atente la semne
24 mai: Mesajul „morse”, descoperirea lui Samuel Morse, cu care a fost inaugurată prima linie telegrafică din America
Florian Coldea, urmărit penal de DNA. Control judiciar pentru generalul Dumitru Dumbravă
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”
O instanță din Franța a ordonat lui X să plătească redevențe către mass-media pentru utilizarea materialelor acestora