Alimente împotriva transpirației. Ce trebuie să mănânci ca să eviți sudoarea și să fii hidratat pe perioada verii

0
Publicat:

Transpirația este un proces fiziologic al organismului și este un mod natural al acestuia de a se răcori, în urma efortului, sau atunci când are o temperatură mai ridicată decât cea normală. Putem controla această problemă prin alimentație, nu degeaba se spune că suntem ceea ce mâncăm.

Pepenele oferă hidratare pe perioada verii FOTO: Shuterstock

Temperatura optimă a corpului este de circa 37 de grade Celsius, deși aceasta poate varia cu un grad sau două de la o persoană la alta

În timpul procesului digestiv, organismul nostru crește temperatura corpului, astfel încât consumul de alimente ușor de digerat sau care relaxează sistemul nervos ne ajută să menținem o temperatură normală.

În plus, pe măsură ce temperatura exterioară crește, organismul nostru își crește automat propria temperatură internă. Este bine, așadar, să îl ajutăm cu alimente bogate în apă, potrivit publicației pazienti care a făcut o listă cu alimente care ne ajută în lupta cu transpirația. 

Consumul de apă

Apa vă ajută să vă mențineți corpul hidratat și să îi reglați temperatura centrală. Aceasta, de fapt, crește pe timp de caniculă, dar, prin consumul de apă, o puteți menține la niveluri normale. Beți între 8 și 10 pahare de apă pe zi, de preferință la temperatura camerei, pentru a evita o posibilă schimbare de temperatură care v-ar putea face să transpirați mai mult. Amintiți-vă că, dacă organismul dumneavoastră este hidratat, temperatura dumneavoastră este mai bine controlată. Probabilitatea de transpirație, prin urmare, este redusă. Pe scurt, la fel de ușor ca a bea un pahar cu apă!

Fructe și legume bogate în apă

Consumați în mod constant fructe sau legume bogate în apă. Îmbogățiți-vă masa cu legume precum conopida, vinetele, varza roșie, ardeii și broccoli. O atenție deosebită trebuie acordată spanacului, care, datorită conținutului său de săruri minerale și fibre, este capabil să echilibreze pierderile hidrosaline și să limiteze absorbția de zahăr și grăsimi.

Dacă, pe de altă parte, doriți ceva mai dulce și mai gustos, atunci aceste tipuri de fructe vă vor face treaba. Ce poate fi mai bun decât o felie de pepene galben? Ca aproape toate fructele, acesta este bogat în minerale și apă și este util împotriva transpirației din timpul zilei, mai ales atunci când temperatura crește. Alte alternative bune sunt strugurii și pepenele roșu. 

Alimente bogate în calciu

Calciul este un mineral care reglează temperatura corpului și ajută la reducerea transpirației. Prin urmare, îmbogățiți-vă micul dejun cu puțin lapte sau un iaurt. Alte alimente care conțin calciu sunt brânza, fasolea și migdalele.

Alimente bogate în vitamina B

Vitamina B este esențială pentru funcționarea regulată a metabolismului și, prin urmare, pentru prevenirea transpirației. Adăugați alimente precum nuci, pâine, pește și nu în ultimul rând.

Salvia

Fie că este sub formă de extract, tinctură sau o bei zdrobită sub formă de infuzie, salvia este bogată în vitamina B și ajută la reglarea funcțiilor sistemului nervos, reducând activitatea glandelor sudoripare și, astfel, generarea transpirației.

Ceaiul verde

Nu este tentant să te gândești la infuzii în timpul sezonului estival, dar o ceașcă bună, chiar și rece, de ceai verde îți poate schimba cu adevărat ziua. Ceaiul verde este un detoxifiant excelent, cu o bună putere astringentă. De asemenea, este cunoscut pentru efectele sale tranchilizante asupra sistemului nervos. 

Cerealele

Secara, orzul și ovăzul sunt cereale integrale bogate în vitamina B, care poate contracara transpirația excesivă. În plus, acestea conțin puține grăsimi și sunt, prin urmare, ușor de digerat.

Menta

Sub orice formă o luați, menta ajută la calmarea sistemului nervos, dându-vă o senzație plăcută, răcoritoare. De asemenea, ameliorează senzația de slăbiciune datorată pierderii excesive de minerale.

Ulei de măsline  

Uleiul de măsline este un excelent promotor al digestiei, un aliat valoros în procesele digestive și în vârfurile de temperatură corporală care rezultă și care provoacă transpirația. Așadar, adăugați uleiul de măsline ca condiment în preparatele dvs. culinare. Nu veți regreta!

Magneziu și potasiu

Magneziul și potasiul ajută sistemul imunitar și organismul tău în procesele digestive. Alimentele bogate în magneziu sunt spanacul, boabele de soia, dovleacul și migdalele (3-4 pe zi). Potasiul este un electrolit care ajută organismul să se hidrateze și se găsește în mod obișnuit în banane. Acest fruct bogat în magneziu, potasiu și vitamina B6 și alți nutrienți favorizează digestia, liniștea și fericirea. Dacă încă nu sunteți mulțumit, un pahar de suc de roșii este un aliat excelent în combaterea transpirației.

Pe scurt, evită alimentele care îți îngreunează digestia, cum ar fi ceaiul negru, cafeaua, ciocolata, ceapa, usturoiul și alimentele picante, și deschide-ți cămara cu alimente care în schimb îți ajută digestia și sistemul nervos, făcându-te să transpiri mai puțin.

„Controlul alimentației este important și, în ciuda tuturor lucrurilor, destul de simplu. În cele din urmă, este într-adevăr adevărat că suntem ceea ce mâncăm”, susține pazienti