Şeful Deezer: „La finalul anului vom asista la finalul conceptului de download de muzică de pe internet“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deezer este un serviciu de streaming de muzică ce a devenit foarte popular prin parteneriatul pe care-l are cu Orange, fiind un serviciu oferit standard pentru utilizatorii care au abonament. Creatorii serviciului consideră că anul acesta va fi finalul descărcării de muzică.

"The Guardian" a vorbit cu şeful companiei franceze, Axel Dauchez. Deezer a început în Franţa sub numele de Blogmusik şi a provocat controverse, dar a crescut şi a ajuns să aibă 3 milioane de abonamente plătite, iar oamenii ascultă în medie 60 de ore de muzică pe lună. De asemenea, Deezer a profitat de pe urma unui parteneriat strâns pe care îl au cu Orange.

Pentru şeful de la Deezer, ecosistemul mobil a însemnat salvarea şi posibilitatea de a monetiza afacerea, fără a mai fi constrânşi să ofere muzică în mod gratuit pe internet. "Restricţionăm prea mult ideea de mobilitate. Dacă cineva ar dori să dea 10 euro pe lună, ar putea avea acces la muzică pe orice dispozitiv, oriunde", a declarat Dauchez.

În plus, pentru Deezer muzica nu este privită doar ca o activitate care înseamnă timpul liber, ci şi ca pe una de descoperire. "Mobilul poate fi un loc pentru descoperire activă. Dacă eşti la metrou, aştepţi să vină trenul, atunci e momentul potrivit pentru a descoperi muzică, pentru a distribui, pentru a face liste", a mai spus Dauchez.

Momentan, veniturile din streaming sunt mult mai mici decât alte venituri aduse de industria muzicală. Vânzările fizice sau descărcarea de pe internet, prin servicii cum ar fi iTunes, rămân preferatele publicului. Dar Dauchez vede acest lucru ca pe o chestiune temporară. "Cred că la finalul anului va fi finalul descărcării de muzică. Nu neapărat în termen de volum, cât la nivel de concept. E un moment ca acum cinci ani, când Gmail a ucis, la nivel conceptual, Microsoft Exchange“, a spus Dauchez.

Una din strategiile pentru a termina era descărcărilor este implicarea artiştilor, dar şi a publicului. Deezer vrea ca pe viitor să realizeze parteneriate cu artiştii, care ar putea să-şi urce singuri melodiile, să creeze liste şi să distribuie albumul în acest fel. De asemenea, compania vrea să împartă cu aceştia mai multe date despre utilizatori, pentru a şti cine-i ascultă.

"Vrem să reimplicăm oamenii cu muzica lor, dar nu poţi să faci asta fără ajutorul artiştilor. Vrem să ajutăm şi artiştii care sunt la început, nu doar starurile", a spus Dauchez pentru "The Guardian".

Axel Dauchez, Deezer

Interviul integral poate fi citit accesând acest link.

Mai multe pentru tine:
Marcel Ciolacu îl susţine pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general NATO ca cetăţean. Nu ca premier, nici ca preşedinte PSD
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”