Cum îţi dai seama când cafeaua, orezul şi mierea sunt contrafăcute
0Pentru a reduce costurile de producţie, multe companii apelează la diferite trucuri pentru a falsifica alimentele pe care le comercializează. Află cum poţi recunoaşte cafeaua măcinată, orezul sau mierea contrafăcute.
Se vorbeşte din ce în ce mai des în ultima vreme despre falsificarea alimentelor. Mâncarea pe care o punem pe masă s-ar putea să nu fie întotdeauna ceea ce credem. „Bright Side“ a realizat lista celor mai falsificate alimente, oferind câteva sfaturi despre cum pot fi evitate cele falsificate.
Orez
Dintre toate produsele falsificate, acesta ar putea fi cel mai periculos. Orezul fals din imaginea de mai sus este fabricat din amidon amestecat cu plastic. Boabele sunt similare cu orezul şi chiar miros la fel, fiind pulverizate cu aromă.
Cum să vă protejaţi?
Orezul fals nu se scufundă în apă şi arde ca plasticul.
Cafea măcinată
Cafeaua poate conţine orz prăjit, grâu şi soia măcinate, companiile apelând la aceste trucuri pentru a reduce costurile de producţie.
Cum să vă protejaţi?
Cumpăraţi cafea boabe şi măcinaţi-o singuri.
Suc de fructe
Aţi putea crede că în interiorul sticlei din imagine este 100% suc de rodii şi afine. Cu toate acestea, băutura poate fi diluată cu suc de mere ieftin sau pur şi simplu cu apă.
Cum să vă protejaţi?
Citiţi cu atenţie compoziţia şi acordaţi atenţie proporţiei de suc natural.
Ulei de măsline
Atunci când cumpăraţi o sticlă de ulei de măsline scump s-ar putea să descoperiţi că acesta conţine şi ulei de porumb mai ieftin, de palmier sau ulei de soia.
Cum să vă protejaţi?
Puneţi puţin ulei într-un pahar şi lăsaţi-l în frigider. Uleiul de măsline real va forma un sediment.
Miere
Când vine vorba de falsificarea mierii, imaginaţia umană nu are limite. De cele mai multe ori este diluată cu siropuri cu un conţinut ridicat de fructoză.
Cum să vă protejaţi?
Citiţi recomandările pentru păstrarea produsului. Mierea naturală nu trebuie neapărat să fie păstrată în frigider.