Care este diferenţa între ceaiul alb, cel negru şi cel verde
0Ceaiul a fost dintotdeauna un simbol al rafinamentului şi al eleganţei, fiind preferat încă de la început de clasele sociale înalte. S-a creat chiar o întreagă etichetă a ceaiului şi a modului în care este preparat, servit şi în cele din urmă băut.
Ceaiul verde
Puternic antioxidant ceaiul verde conţine un aminoacid numit L-teanina sau teanina, care are capacitatea de a stimula activitatea undelor alfa din creier, inducând o stare de relaxare şi de atenţie sporită. De asemenea, ceaiul verde activează metabolismul şi sistemul digestiv, contribuind la eliminarea toxinelor şi la protejarea greutăţii normale a corpului.
Adevărata istorie a ceaiului verde datează de la începutul secolului al VIII-lea, când a fost descoperită metoda de infuzare a frunzelor pentru a inhiba oxidarea acestora. În secolul al XII-lea a fost descoperită metoda de coacere a frunzelor. Aceste două procese de fabricare au dus la obţinerea unor ceaiuri cu caracteristici antioxidante, premergătoare a ceaiurilor verzi din perioada modernă. De atunci, odată cu creşterea popularităţii ceaiului verde, s-au dezvoltat şi metodele de producere şi preparare.
Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro