Unirea, la duşul scoţian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unirea, la duşul scoţian

Formaţia lui Dan Petrescu întâlneşte în această seară Glasgow Rangers în Liga Campionilor. Un rezultat pozitiv obţinut pe „Ibrox Park“ le-ar oferi românilor şanse importante de a ajunge în primăvara europeană, măcar în Liga Europa. 

Dan Petrescu şi elevii săi au ajuns, ieri, în jurul prânzului, la Glasgow şi s-au cazat la hotelul „Radisson“. Acolo ei au dat nas în nas cu Pink, cântăreaţa americană, care va susţine astăzi şi mâine două concerte în oraşul scoţian. Pink a părut deranjată de întâlnirea cu Galamaz şi compania şi a postat un mesaj pe Twitter: „Abia m-am târât în pat printre fotbalişti, după ce am parcurs un drum cu denivelări“. Dincolo de Pink, ialomiţenii au găsit la Glasgow o vreme ploioasă. Precipitaţii sunt anunţate şi la ora meciului din această seară.

Antrenorul „protestanţilor” consideră că Unirea este misterul grupei. „În privinţa lor am luat-o de la zero. Nu ştiam nimic despre această echipă, dar am făcut rost de câteva DVD-uri cu meciurile lor. Au jucat bine cu Stuttgart, meritau să câştige”, a spus Smith. Secundul acestuia este Ally McCoist, fosta mare glorie a fotbalului scoţian, marcator a 355 de goluri pentru Rangers. El şi Dan Petrescu ar fi putut fi adversari la „dubla” Steaua - Rangers din 1987, însă „Bursucul” n-a fost atunci decât în lot. „Îmi aduc aminte şi de meciul de pe Ibrox. Bătusem cu 2-0 acasă, însă returul a fost de necrezut: fanii, presiunea, Graeme Souness intrând la orice minge. Am fost norocoşi că Marius Lăcătuş a marcat primul gol şi ne-am calificat, deşi am pierdut cu 1-2”, a rememorat „Bursucul”.

Biletele Unirii au ajuns la soldaţii scoţieni

Rangers are 42.000 de abonaţi, faţă de cei 1.500 cu care se laudă Unirea. Lipsa suporterilor români a ajuns şi la urechile conducerii scoţienilor, Unirea anunţând că nu are nevoie de cele 1.200 de bilete rezervate oaspeţilor. Astfel, oficialii lui Rangers le-au donat Armatei, dorind astfel să mulţumească soldaţilor pentru serviciile aduse ţării. Biletele au fost înmânate joi, iar costul lor se ridică la 50.000 de lire sterline.