EXCLUSIV / VIDEO ŞI FOTO: Tricolorul, aplaudat în picioare! Românii au pus la respect o ţară întreagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au existat şi români fericiţi care au sărbătorit un triumf în weekend-ul care a trecut. Dacă Bute a pierdut în Anglia, iar în Franţa, naţionala feminină de handbal a ratat calificarea la Jocurile Olimpice, în schimb, la mii de kilometri distanţă, în Orientul Mijlociu, românii au fost aplaudaţi ca nişte eroi. Vezi imagini emoţionante!

Au plecat din Liga I şi ţin steagul României sus în Asia. Şi la propriu, dar şi la figurat. E vorba de Cosmin Olăroiu, de staff-ul său format din Cătălin Necula (secund) şi Vasile Iordache (antrenor cu portarii), dar şi de Mirel Rădoi.

Colonia românească formată la Al-Ain a pus la respect Emiratele Arabe Unite. Cu Oli pe bancă şi cu Rădoi pe teren, Al-Ain a câştigat titlul după opt ani.

O sărbătoare fabuloasă

Chiar dacă acest triumf a venit cu trei etape înainte de final, sărbătoarea a fost amânată pentru după terminarea sezonului.

Astfel, sâmbătă, după meciul din ultima etapă cu Ajman, câştigat cu 4-0, pe stadion s-a organizat o petrecere senzaţională la care au asistat 16.000 de oameni din tribune.

După un show spectaculos cu lasere, campionii au fost prezentaţi în stil NBA. Momentul culminant a fost atunci când crainicul a strigat numele lui Olăroiu şi Rădoi, iar cei doi au urcat pe scenă cu steagul României.

Ro-MANIA în zonă

Oli şi Rădoi pot fi consideraţi cei mai buni ambasadori ai ţării în zona Golfului Persic. Datorită rezultatelor obţinute de ei, fotbalul românesc a devenit respectat în Orientul Mijlociu, iar antrenorii şi jucătorii români sunt foarte bine văzuţi.

România a ajuns să fie atât de îndrăgită de localnici încât, în Arabia Saudită spre exemplu, la fiecare meci, fanii lui Al-Hilal veneau la stadion cu steagul României, cât timp Oli şi Rădoi s-au aflat la Riad.

RĂDOI URCĂ PE SCENĂ ALĂTURI DE FIUL SĂU, DENIS (DUPĂ 12:46)

VEZI CUM OLĂROIU PRIMEŞTE MEDALIA DE CAMPION (DUPĂ 01:38) 

Mai multe pentru tine:
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Gripa aviară la vaci se răspândește rapid în Statele Unite ale Americii. Care este pericolul pentru Europa
Katie Price „a fentat” audierea în procesul de faliment de la Înalta Curte pentru a pleca în Cipru cu iubitul ei. Ce scuză a găsit
Descalificare la Survivor All Stars România. Cine este concurentul care va părăsi competiția din Republica Dominicană
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Orașul unde au fost descoperite peste 80 de specii de păsări. Multe sunt răpitoare și au cuiburile în fisurile blocurilor
BEJ Prahova admite candidatura „baronului Lamborghini” Iulian Dumitrescu, cercetat penal, pentru un nou mandat la șefia CJ
Revenirea lui Halep, un fiasco. Roma i-a spus pas, Roland Garros se dezice de jucătoarele dopate
Sâmbătă, Pelerinaj de Florii în Bucureşti. Traseul şi programul procesiunii
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Prima mașină cu conducere autonomă care „îți permite să-ți iei ochii de la drum”, scoasă la vânzare în SUA. Și nu e Tesla VIDEO