Producătorii de gaze, taxaţi suplimentar şi în 2018. Impozitarea cu 20% a profiturilor din extracţia de resurse neprelucrate în ţară, în pregătire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Impozitul pe veniturile suplimentare ale producătorilor de gaze va continua să fie aplicat şi în 2018, ca urmare a faptului că legea redevenţelor nu a fost încă adoptată. Însă Guvernul plănuieşte să aplice pe viitor impozitul suplimentar de 20% pe profiturile obţinute din extracţia de resurse neprelucrate în România, măsură care ar fi trebuit inclusă în legea redevenţelor.

Impozitul pe veniturile suplimentare ale producătorilor de gaze ar fi trebuit să fie eliminat la finalul acestui an. Însă termenul de eliminare a fost în nenumărate rânduri prorogat, pentru ca statul să nu piardă bani la buget.

Astfel, eliminarea acestui impozit va suferi o nouă amânare, până la 31 decembrie 2018, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Finanţe.

„Termenul prevăzut la art. 7 din Ordonanţa Guvernului nr. 7/2013 privind instituirea impozitului asupra veniturilor suplimentare obţinute ca urmare a dereglementării preţurilor din sectorul gazelor naturale, cu modificările şi completările ulterioare, se prorogă până la data de 31 decembrie 2018, inclusiv”, se arată în proiect.

Se pregăteşte impozitarea suplimentară a profiturilor

Tărăgănarea noii legi a redevenţelor, care se află abia la stadiul de proiect şi nu a fost încă adoptată, a fost şi motivul pentru care a fost prelungită aplicarea impozitului pe veniturile suplimentare.

Asta pentru că Guvernul anunţa că va include în noua lege a redevenţelor un nou impozit, care să îl înlocuiască pe cel pe veniturile suplimentare. Acesta urma să fie un impozit de cel puţin 20% pe profiturile obţinute din extracţia de resurse naturale şi neprelucrate în România.

Însă planurile Guvernului arată că nu se va renunţa la ideea impozitării profitului. Raportul privind situaţia macroeconomică pe 2018 şi proiecţia până în 2021, publicat de Finanţe, arată că Guvernul are ca „principale obiective pe termen mediu” instituirea unui  impozit suplimentar pe profitul obţinut din domeniul  resurselor naturale. „Astfel, în ceea ce priveşte impozitarea profitului, o restabilire a echităţii o reprezintă impozitarea suplimentară a profiturilor obţinute din extracţia de resurse naturale şi neprelucrate în România, cu cel puţin 20%”, arată Finanţele. 

Mai multe pentru tine:
Consecințele hrănirii urșilor la marginea drumului. Șeful Salvamont Argeș: „Nu-ți bate joc de el încurajându-i cerșitul!”
Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Timișoara strălucește în Duminica Floriilor. Explozie de culoare și parfum în oraș FOTO VIDEO
Zodia binecuvântată de Paște. Este protejată de Dumnezeu și va trăi un adevărat miracol în zi de sărbătoare
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Partidele din Bihor sunt încă indecise. Doar PNL şi-a depus listele, Ilie Bolojan cere votul pentru un nou mandat
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată