Care este „a treia cale” propusă de CEO-ul unei mari companii în războiul electoral: „viitorul nostru ar trebui să fie direcţia care să ne unească”
0Andrei Ursulescu conduce operaţiunile grupului Scandia Food, care are afaceri de peste 900 de milioane de lei, cu şapte fabrici şi 1.500 de angajaţi.
Andrei Ursulescu a ales în urmă cu mulți ani să se implice în businessul de familie, deși avea în față o carieră de bancher în Elveţia.
Acum 15 ani, când a preluat conducerea Scandia, businessul avea o fabrică în Sibiu şi 550 de angajaţi, iar acum grupul reuneşte şapte fabrici şi peste 1.500 de oameni.
Într-un editorial pentru Ziarul Financiar, Andrei Ursulescu vorbește despre cele două Românii și a treia cale.
”Pe de o parte, România pro-UE, pro-NATO, pro valori occidentale. Pe de altă parte, România suveranistă, tradiţională, şi care crede într-un viitor individual, nu ca parte din proiectul european. Îmi pasă de viitorul României şi nu doar din perspectiva unui CEO care conduce o afacere aici, ci, mai important, ca tată a două fete care vor creşte şi îşi vor căuta locul în această ţară în câţiva ani. Generaţia mea, a celor născuţi la începutul anilor ‘80, a văzut o Românie transformată în bine în ultimele decenii. Să nu uităm că am plecat de la cozi la alimentare, frig în apartamente, cenzură, lucruri pe care astăzi când le povestesc tinerilor din apropierea mea pare că sunt poveşti din altă viaţă, greu de crezut sau imaginat pentru o generaţie care are tot ce-şi doreşte la un ecran distanţă”, spune Andrei Ursulescu.
Afaceristul susține că trebuie vorbit deschis despre ce credem că ne desparte, despre subiectele care sunt aproape tabu pentru societatea românească, despre dihotomiile prezente, dar şi despre un viitor comun.
Iar aceste subiecte despre care trebuie vorbit sunt deficitul bugetar şi administraţia publică, străinii care ne cumpără ţara, românii din ţară şi românii din afară, religia şi statul român.
Andrei Ursulescu vorbește însă despre o a treia cale pentru România.
”Ştim ce ne desparte. Ştim însă şi cum nu doar să convieţuim în acelaşi spaţiu, dar să mergem pe acelaşi drum şi să ne regăsim cu toţii într-un proiect de ţară? Aşadar: există o a treia cale în afară de aceste două Românii care par incompatibile? Viitorul nostru ar trebui să fie direcţia care să ne unească: educaţia, infrastructura, un stat eficient, o mai bună negociere a poziţiei şi beneficiilor pentru România în proiectul european şi valori comune fără de care nimic nu e de durată”, susține Andrei Ursulescu.