Ligia Deca, despre noutățile pe care le aduc noile legi ale Educației

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educației a vorbit la „Adevărul Live” despre impactul financiar al noilor legi, salarizarea profesorilor, modurile de evaluare ale elevilor și admiterea la liceu, precum și noutățile privind integritatea academică.

Ligia Deca   Adevarul Live png

Ligia Deca a precizat, în interviul la Adevărul Live, că a primit asigurări în Coaliție că până la finalul lunii iunie vor fi adoptate legile Educației.

Săptămâna viitoare ne propune să intrăm în circuit de avizare interministerială cu pachetul legislativ. În două-trei săptămâni - depinde cât va dura acest proces pentru că include și CES (n.r. - Consiliul Economic și Social), Consiliul Legislativ, ne dorim ca legile să fie adoptate în Guvern și să plece spre Parlament”, a precizat Ligia Deca, în interviul dat la „Adevărul Live”. 

Întrebată dacă până la finalul acestei sesiuni parlamentare, adică la sfârșitul lunii iunie, legile vor trece de legislativ:  „Aceasta e promisiunea pe care am primit-o în discuțiile Coaliție. Da”.

Cum vor arăta salariile

Întrebată cu privire la impactul bugetar pe care îl vor avea măsurile din noile legi ale educației, ministrul Educației a explicat că „impactul bugetar calculat estimativ este în jur de 30 de miliarde de lei, raportându-ne la bugetul educației, care este în jur de 50 de miliarde”, iar „categoriile care au impact bugetar mai mare sunt la majorarea salariilor cadrelor didactice”.

Emisiunea o puteți urmări integral mai jos. 

Adevărul LivePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite