TikTok contraatacă: compania dă în judecată statul american care a interzis platforma de socializare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania care deține rețeaua TikTok a anunțat că va acționa în instanță statul american Montana, primul din SUA care a interzis platforma de socializare în contextul scandalului internațional privind folosirea datelor personale ale celor 1,6 miliarde de utilizatori ai rețelei.

Săptămâna trecută,  guvernatorul statului Montana, republicanul Greg Gianforte, a semnat un decret prin care interzice utilizarea platformei video.

Astfel, compania TikTok sau orice terț care folosește sau pune la dispoziția publicului rețeaua de socializare va fi amendat cu 10.000 de dolari pe zi.

Interdicția vine pentru a proteja datele personale și private ale locuitorii statului Montana de Partidul Comunist Chinez, susține guvernatorul.

Decizia are loc în contextul scandalului internațional cu privire la colectarea, stocarea și folosirea datelor cu caracter personal ale celor peste 1,6 miliarde de utilizatori ai TikTok.

Pe 22 mai, compania cu acționariat chinez care deține platforma a anunțat că va chema în instanță statul Montana, considerând că încalcă astfel Constituția SUA.

Adevărul în 60 de secunde



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite