Techsylvania aduce în Cluj reprezentanţi NASA, Twitter şi Soundcloud
0Techsylvania se va desfăşura între 21 şi 24 mai în Cluj şi este cel mai mare eveniment din regiune dedicat tehnologiei. Iată ce poţi vedea şi afla în timpul acestuia.
Ştiinţa fără tehnologie ar fi mult mai dificilă, iar la graniţa celor două se găsesc entităţi precum NASA. Din partea agenţiei vine Ioana Cozmuta, manager al departamentului de cercetare pe inovaţie si microgravitaţie. Ioana contribuie la inovarea economiei din domeniul tehnologiei spaţiale în cadrul celei mai mari agenţii spaţiale guvernamentale din SUA. Ea va povesti mai multe despre profesia sa şi despre felul în care se îmbină tehnologia şi inovaţia într-o organizaţie gigant.
Apoi, Tim Draper este recunoscut drept unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de investiţii, pe plan mondial. Tim Draper este cofondator şi managing partner al fondului de investiţii Draper Fisher Jurvetson, care deţine nu mai puţin de 3,5 miliarde de dolari în administrare, conform Crunchbase, cu misiunea de a finanţa afaceri debutante în domeniul tehnologiei. Investitorul va împărtăşi în cadrul conferinţei Techsylvania informaţii cu privire la provocările întâmpinate în demersul său profesional.
Printre speakerii se regăseşte şi profesorul Mark Post, care a dezvoltat primul hamburger cu carne de vită produsă artificial în laborator şi a primit investiţie de la unul dintre cofondatorii Google. De asemenea, manageri ai unor companii de succes, lideri în industriile în care activează, precum Twitter, Soundcloud, Hootsuite, Prezi vor fi prezenţi la cea de-a treia ediţie a evenimentului.
În timpul hackathon-ul Techsylvania, dezvoltatorii software îşi vor putea testa abilităţile de programare, dar şi creativitatea, având posibilitatea de a dezvolta aplicaţii pentru drone DJI sau Parrot, dispozitive de realitate virtuală precum Oculus Rift sau Merge VR, ceasuri inteligente de la Vector, Apple sau Google, instrumente care urmăresc gesturile sau privirea, cum ar fi Leap Motion şi The Eyetribe Tracker etc. Vor concura pentru premii 130 de programatori, iar ei pot primi gadgeturi de la Vector Watch, Parrot, Alcatel, Pebble, Merge VR, Leap Motion şi Misfit, dar şi o invitaţie exclusivă la programul de preaccelerare găzduit de Young Leaders Club, precum şi mentorat business din partea organizaţiei Founders Forum din Londra.
Evenimentul se va încheia cu o competiţie de pitching care va aduce startup-uri din jurul lumii pe scena Techsylvania. Cel mai promiţător startup va fi premiat cu o excursie în Silicon Valley, cu sprijinul Microsoft.