REVIEW Maguay MyWay U1403i - ultrabook românesc elegant, dar scump

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii de la Maguay se mândresc cu servere, PC-uri, laptopuri şi ultrabook-uri. În redacţia Tech Adevărul a ajuns Maguay MyWay U1403i, un ultraportabil elegant şi performant.

<strong>Design</strong>

Ultrabook-ul celor de la Maguay are un aspect sobru, serios, fiind recomandat de companie celor care caută un dispozitiv business. Carcasa este realizată din magneziu şi are o culoare neagră-cenuşie. Liniile sunt drepte şi elegante, iar logo-ul Maguay este scris cu litere mari, argintii, pe colţul de sus, în partea stângă.

Pe marginea din dreapta găsim un cititor de carduri, două porturi USB 3.0, un port HDMI, un port pentru cablu de Internet şi portul pentru alimentare. Pe partea stângă avem o serie de perforaţii pentru răcire, porturile pentru căşti şi microfon şi un sistem de securitate Kensington.

La deschiderea capacului găsim un layout clasic şi la fel de elegant. Palmrest-ul este realizat din acelaşi magneziu şi trackpadul este poziţionat central. Tastatura este neagră iar deasupra ei găsim speakerele şi butonul de pornire.

image

Ecranul este înconjurat de o margine neagră destul de groasă şi la baza acestuia găsim inscripţia MyWay. Deasupra este o cameră web. Dacă întoarcem laptopul observăm că bateria este detaşabilă.

Textura este foarte plăcută la atingere şi aderentă, iar Maguay MyWay U1403i va atrage cu siguranţă privirile celor din jur. Ultrabook-ul este subţire şi are un aspect modern, dar conservator, însă folosirea magneziului în carcasă aduce un plus de greutate.

<strong>Hardware</strong>

Toate produsele Maguay pot fi configurate pe site-ul companiei, după preferinţele şi nevoile clienţilor. Modelul testat de mine a venit cu un processor Intel Core i5-4200U, tactat la 1,6Ghz (până la 2,6Ghz în modul Turbo), 8GB de memorie RAM, un spaţiu de stocare de tip SSD de 128GB şi HDD de 500 GB şi o placă video integrate Intel HD Graphics 4400.

Performanţă

Configuraţia de mai sus nu este cea mai bună pe care am văzut-o pe un ultrabook, însă oferă o putere sufficient de mare pentru utilizatorii business.

Timpii de pornire sunt mici, mulţumită procesorului de ultimă generaţie Intel şi SSD-ului, iar trecerea de la modul Sleep se face într-o fracţiune de secundă

image

Ultrabook-ul nu sughite deloc când vine vorba de browsing, reuşind să ţin deschise aproximativ 15 pagini web simultan fără ca sistemul să dea semne de oboseală.  Şi suita Office rulează fără niciun fel de probleme.

Placa video integrată se descurcă excelent cu redarea filmelor în format Full HD şi face faţă şi lucrului în Photoshop, mulţumită şi memoriei RAM suficiente.

MyWay U1403i nu este un sistem de gaming – nici de departe – însă cei care vor un moment de relaxare se vor putea delecta cu jocurile din magazinul de aplicaţii Windows.

Display

Aici am fost dezamăgit de ultrabook-ul românesc. Ecranul de 14 inci este de tip LCD şi are o rezoluţie 1600x900 pixeli. Contrastul şi culorile sunt acceptabile, luminozitatea nu este foarte mare,dar suficientă, însă unghiurile de vizualizare sunt foarte reduse.

Dacă ecranul nu este privit chiar din faţă, culorile încep să se schimbe şi nu mai vedem mare lucru. Înţeleg că nu este un laptop multimedia, însă chiar am simţit nevoia unui display IPS care să ofere unghiuri de vizualizare mai largi.

Rezoluţia nu este una rea, însă cei care achiziţionează un laptop premium vor căuta unul cu rezoluţie  full HD – standardul actual.

Un plus la partea de display este că acesta este mat. Asta înseamnă că neoanele din birou nu  se vor reflecta în ecran.

image

Sunet

După cum ziceam, Maguay MyWay U1403i nu este un ultrabook multimedia, aşa că partea de sunet nu este una strălucită. Difuzoarele stereo oferă un sunet destul de clar, dar lipsit în totalitate de bass. Volumul este slăbuţ, însă am putut să mă uit la filme fără să simt nevoia de a conecta un sistem de boxe.

Tastatură şi trackpad

Tastatura este de tip Chiclet şi are o calitate foarte bună. Plasticul este puţin aspru şi butoanele se apasă uşor. Dacă ar fi fost şi retroiluminată, tastatura ar fi fost perfectă.

Nu acelaşi lucru îl pot spune despre trackpad. Acesta merge foarte bine – răspunde rapid la comenzi şi cunoaşte câteva gesturi. Totuşi, acesta are aceeaşi textură ca şi palmrest-ul şi nu este delimitat de nicio margine.

De multe ori m-am trezit cu degetul pe carcasă, întrebându-mă de ce laptopul nu-mi recunoaşte atingerile.

image

Autonomie

Ultrabook-ul este dotat cu un procesor de ultimă de generaţie de la Intel. Aceste procesoare sunt cunoscute pentru eficienţa lor energetică.

Autonomia este destul de bună. Pe modul Balanced şi cu luminozitatea la 70%, am reuşit să fac browsing şii să editez documente aproximativ 5 ore. Dacă trecem pe modul Power Saver, ultrabook-ul rezistă peste 7 ore. 

Bateria rezistă unei zile întregi de muncă şi asta este bine.

<strong>Preţ </strong>

Preţul este destul de piperat. Configuraţia testată de mine costă 1024 de dolari, fără TVA şi fără taxa de timbre verde. Asta s-ar traduce într-un preţ final de peste 4.000 de lei. Dacă înlăturăm 4GB de RAM, sistemul de operare şi (Windows 8.1 Pro) şi SSD-ul (şi optăm pentru un hybrid de 8+500GB), rămânem cu un sistem care costă  692 de dolari, fără TVA.

<strong>Plusuri</strong>

·         Performanţă bună

·         Design elegant

·         Autonomie bună

<strong>Minusuri</strong>

·         Ecran dezamăgitor

·         Lipsa de iluminare a tastaturii

·         Preţ destul de piperat

<strong>L-aş cumpăra?</strong>

Maguay MyWay U1403i este un ultrabook business cu destule atuuri, dar cu câteva lipsuri pe care nu le-am putut înţelege. Compania poate instala un display IPS la comandă, însă acesta va ridica şi mai mult preţul final. Designul este bun, însă acest acest aspect nu mă convinge să cumpăr acest ultrabook românesc. Totuşi, eu nu sunt un utilizator business.

Haide să discutăm pe Facebook la „Tech Adevărul

Tehnologie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite