Microsoft lucrează deja la Windows 9. Când va fi lansată versiunea care să aducă o unificare a platformelor
0
Windows 8 a fost lansat în urmă cu doi ani, aşa că e timpul să apară tot mai multe zvonuri despre următoarea versiune. Cele mai noi informaţii îl dau în fază „alpha“, iar lansarea ar urma să se facă la finalul anului viitor.
Deocamdată, există un mic decalaj între Windows pentru tablete şi calculatoare obişnuite şi versiunea mobilă, Windows Phone. Totuşi, odată cu versiunea 9 a celui mai popular sistem de operare din lume, ar urma să se producă o sincronizare între cele două. Perioada vehiculată pentru lansarea versiunii preview pentru cele două sunt cele şase luni care cuprind al doilea şi al treilea trimestru din 2015, scrie Business Insider.
Astfel, până la finalul anului 2015, vom avea disponibile versiunile pentru PC-uri şi tablete, servere şi dispozitive mobile. Totuşi, Windows 9 ar trebui să fie acel sistem de operare care să reducă diferenţa între tablete şi telefoane, tocmai de aceea e logic ca perioada de lansare să coincidă. În primăvara anului viitor va fi evenimentul Build, cel la care Microsoft îşi prezintă, de regulă, noutăţile software. Anul acesta, a prezentat Windows Phone 8.1.
Cele mai mari diferenţe pe care le va aduce Windows 9, sesizabile de către utilizator, vor fi la nivelul interfeţei. Dacă Windows 8 a produs un şoc prin renunţarea la interfaţa clasică, aceea trecând în plan secund, acum Windows 9 trebuie să fie versiunea de omogenizare a platformelor: mobile, clasice şi purtabile. De asemenea, în versiunea viitoare aplicaţiile ar trebui să poată fi rulate în ambele interfeţe, până se va renunţa complet la cea clasică.
În plus, s-ar putea ca odată cu Windows 9 Microsoft să introducă un model de abonament pentru acest sistem de operare, aşa cum a făcut cu Office 365 pentru cea mai cunoscută suită software a sa. Astfel, dacă Windows e gratuit pentru dispozitve cu ecran mai mic de 9 inci, atunci pentru alte dispozitive ar putea fi cumpărat cu subscripţie lunară sau anuală. Sau plăteşti în funcţie de cât foloseşti: unii vor mai multe funcţii, alţii mai puţine.
