Greta Thunberg, la Kiev. Despre ce a discutat cu Zelenski

0
Publicat:

Activista suedeză pentru climă Greta Thunberg s-a aflat joi la Kiev şi s-a întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelenski pentru a discuta despre distrugerile cauzate de războiul din Ucraina asupra mediului înconjurător, informează DPA, potrivit Agerpres.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Greta Thunberg s-a deplasat în capitala ucraineană alături de un comitet internaţional care doreşte să forţeze Rusia să acorde despăgubiri pentru distrugerile cauzate de invadarea Ucrainei în urmă cu peste 16 luni.

"Avem nevoie de ajutorul vostru profesional", le-a spus Volodimir Zelenski membrilor acestei delegaţii.

Preşedintele ucrainean a menţionat în special pagubele masive din sudul regiunii Herson, cauzate de distrugerea barajului Kahovka şi de inundaţiile catastrofale de la începutul lunii iunie.

"Nu cred că reacţia internaţională faţă de acest ecocid a fost suficientă", a declarat Greta Thunberg, citată de presa ucraineană. "Nu cred nici că vreo reacţie ar putea fi suficientă, pentru că, pur şi simplu, nu există cuvinte pentru a descrie această brutalitate", a adăugat tânăra activistă suedeză.

Volodimir Zelenski a menţionat, de asemenea, problemele cu apa potabilă şi cu serviciile de aprovizionare cu apă din Herson şi din regiunea învecinată Nikolaev. Sectorul agricol şi biodiversitatea din aceste regiuni au fost la rândul lor grav afectate.

Din acest grup de lucru pentru protejarea mediului mai fac parte fosta vicepreşedinta suedeză Margot Wallstrom, fosta preşedintă a Irlandei Mary Robinson şi vicepreşedinta finlandeză a Parlamentului European, Heidi Hautala.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite