Mourinho vrea să scrie istorie la Real

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Ronaldo (stânga) a înscris opt goluri în acest sezon al Ligii Campionilor
Cristiano Ronaldo (stânga) a înscris opt goluri în acest sezon al Ligii Campionilor

Ultima oară când Madrid a reuşit să câştige dubla campionat – Liga Campionilor a fost acum 54 de ani, în sezonul 1957/58.

Jose Mourinho e într-o permanentă căutare a recordurilor. După ce a reuşit în 2010 dubla campionat - Liga Campionilor cu Inter Milano, performanţă pe care italienii n-o mai izbutiseră din 1966, portughezul vrea să scrie istorie şi cu Real Madrid. Spaniolii au o şi mai lungă perioadă de aşteptare pentru acest rezultat, obţinut ultima oară în 1958, de echipa condusă din teren de legendarul Di Stefano.

Nici formaţia „galactică" de la finalul anilor '90 şi începutul decadei următoare, câştigătoare a trei Ligi ale Campionilor în decurs de doar cinci ani, nu a reuşit să „dubleze" acest trofeu şi cu un titlu intern în acelaşi sezon. Asta cu toate că în echipa de atunci a Realului jucau fotbalişti precum Raul, Zidane sau Figo. Pentru a reuşi acest lucru, Mourinho, care are ca şi asigurat titlul în Spania în acest sezon după victoria de pe Camp Nou cu Barcelona, trebuie să recupereze azi scorul de 1-2 înregistrat în turul semifinalelor Ligii Campionilor la München.

Bayern a putut să-şi menajeze jucătorii

Bayern are însă avantajul că a putut să-şi menajeze cei mai importanţi jucători în weekend, în meciul de campionat cu Werder, pentru că întrecerea internă oricum nu mai conta pentru bavarezi, Dortmund acontându-şi al doilea titlu la rând. Spre deosebire, Real a avut cel mai greu meci posibil, chiar pe Nou Camp cu Barcelona (2-1).

„E cel mai important meci al carierei mele la Bayern. Sunt într-o formă foarte bună, dar nu pot elimina pe Real de unul singur. Am rămas impresiont de cum au jucat cu Barcelona", a declarat unul dintre principalii oameni ai lui Bayern, Franck Ribery.

Roma, ultima care a jucat finala acasă

Bayern are o motivaţie suplimentară în acest meci, pentru că finala se va disputa  chiar pe stadionul ei, la 19 mai. Ultima echipă care a jucat pe teren propriu ultimul act din Liga Campionilor a fost AS Roma, în 1984. Italienii au pierdut atunci dramatic singura lor finală , la lovituri de pedeapsă, în faţa lui Liverpool, care eliminase în semifinale pe Dinamo.

13 finale de Liga Campionilor va avea Real Madrid dacă va trece de Bayern, record în Europa. Pe locul doi este AC Milan, cu 11 finale.

25 de partide în care a marcat în Liga Campionilor are Cristiano Ronaldo, iar echipa lui n-a pierdut niciodată în aceste jocuri.

10 din ultimele 11 meciuri pe Bernabeu în Liga Campionilor au fost câştigate de Real, care în acest sezon are procentaj de 100%.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite