Centenar Real Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursa pentru titlu cu Barcelona, care e la şase puncte în spate, Mourinho a construit cea mai ofensivă echipă din istoria Spaniei. Ronaldo & co au marcat 100 de goluri şi mai au opt etape să depăşească recordul de 107 reuşite care aparţine tot unei formaţii a „albilor“, cea din 1989-1990.

Probabil că după acest sezon lui Mourinho i se va dezlipi pentru totdeauna eticheta de antrenor defensiv. În cursa nebună pentru titlu contra Barcelonei, tehnicianul portughez a pus la punct o adevărată maşină de goluri la Real Madrid.

Condusă din teren de Cristiano Ronaldo, care, după ce a înscris sezonul trecut de 40 de ori, acum are deja 37 de reuşite după 30 de etape, echipa lui Mourinho va deveni, cel mai probabil, cea mai ofensivă din istoria campionatului Spaniei.

Cu cele cinci goluri marcate la Osasuna (5-1), „albii" au ajuns la 100 de reuşite în acest sezon din La Liga. Recordul all-time aparţine tot Realului, din 1989-90, când echipa lui Butragueno, Hugo Sanchez şi Michel marca 107 goluri. De remarcat că „defensivul" Mourinho a fost şi anul trecut aproape să depăşească această barieră, când madrilenii au înscris de 102 ori.

Ronaldo, Higuain şi Benzema - 73 de goluri

Nici Barcelona nu stă foarte prost în această privinţă. Trupa lui Guardiola a înscris şi ea de 86 de ori, oricum mai mult decât orice altă echipă din campionatele de top din Europa. Interesant este însă şi modul de repartiţie pe jucători a golurilor marcate de cele două rivale.

image

Dacă Real marchează în special cu atacanţii, Ronaldo, Higuain şi Benzema având împreună 73 de goluri, Barca înscrie cu toată echipa. Messi e liderul ei incontestabil, cu 36 de reuşite, următorii doi clasaţi fiind mijlocaş, Xavi cu 10 şi Fabregas cu 9.

Real madrid intră într-o serie infernală

Atât Real (5-1 la Osasuna), cât şi Barcelona (2-0 cu Bilbao), şi-au câştigat fără probleme meciurile din weekend şi, cu opt etape înainte de finalul sezonului, se păstrează diferenţa de şase puncte în favoarea madrilenilor.

image

Trupa lui Mourinho intră, însă, din runda următoare, într-o serie infernală. În decurs de doar şase meciuri va întâlni cinci din cele mai bune echipe din Spania: Valencia, Atl. Madrid, Barcelona, Sevilla şi Bilbao. În schimb, catalanii, care au opt victorii consecutive în campionat, nu mai au de jucat cu nicio echipă de prim-plan în afară de meciul direct cu Real de pe Nou Camp.

image

130 de goluri e recordul Ligii 1, deţinut de Dinamo din sezonul 1988-1989.

Cei mai buni trei marcatori de la Real şi Barcelona

Real Madrid

C. Ronaldo    37

Higuain    19

Benzema    17

Barcelona

Messi    36

Xavi    10

Fabregas    9

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite