Ca aurul în bucate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ca aurul în bucate
Ca aurul în bucate

Câteva restaurante din Londra oferă bucate garnisite cu aur şi argint. Graţie unei noi game de bijuterii pentru mâncăruri, chiar şi bucătarii începători îşi pot pregăti în casă regaluri culinare.

Ornamentele preţioase, scânteietoare sunt ultimul moft în materie de mâncăruri simandicoase. În capitala Marii Britanii, aurul şi argintul au devenit „vedetele“ ocaziilor speciale, ajungând astfel în farfuriile celor care-şi doresc o masă cu fast la restaurant sau una acasă, pregătită chiar şi de bucătari amatori.

Asta pentru că granulele din aur şi din argint pe care le folosesc bucătarii în restaurantele de lux se găsesc şi în câteva magazine din Anglia precum Selfridges, Birmingham şi Manchester Trafford sau Manchester Exchange Square.

Astfel, pe rafturile magazinelor, bijuteriile pentru mâncare „Easy Taste Magic“ sunt etalate într-un recipient transparent. Fiecare set conţine granule şi foiţe din argint şi din aur de 23 de carate, dar şi o pensulă aplicatoare.

Pentru o cantitate minimă de 150 de miligrame de ornamente din aur sau din argint, doritorii vor plăti aproximativ 16,50 euro, în timp ce un set care conţine două foiţe de aur, două de argint şi un mic vas creat pentru amestecarea granulelor costă 17,60 euro.

Fulgii şi foiţele din aceste metale preţioase pot fi folosiţi pentru a garnisi o gamă largă de mâncăruri. Pot orna şi cockteilurile întrucât plutesc frumos deasupra lichidelor.

Magie în farfurie

Un alt produs, „Stardust Savoury Sprinkles“ poate fi folosit atât pentru asezonarea mâncărurilor, cât şi pentru ornarea lor. Acesta conţine ierburi şi condimente amestecate cu granule de aur şi de argint, pentru a crea puţină magie în orice farfurie.

Dovadă că savoarea de moment şi sclipirea din farfurie sunt ultimele tendinţe în materie de „nebunii“ culinare, comenzile pentru aceste produse nu contenesc chiar şi în vremuri de criză. Până în prezent, nu numai englezii s-au înghesuit să-şi procure bijuteriile cu care să-şi transforme mesele în regaluri, ci şi locuitorii New Yorkului sau italienii.

image

Laura Santtini face minuni în mâncăruri şi în băuturi  cu un singur kit de „Easy Taste Magic“ 



De altfel, Laura Santtini, autoare de origine italiană a unor cărţi de bucate, este principala responsabilă pentru această „nebunie“.
Santtini a creat bijuteriile pentru mâncăruri plecând de la observaţia că, în vremurile acestea, în care toată lumea strânge cureaua, oamenii caută lucruri accesibile care să-i facă să se simtă speciali.

Ea a testat magia condimentelor şi ornamentelor din metale preţioase mai întâi în restaurantul pe care-l conduce şi care-i poartă numele, situat în Belgravia, un district din centrul Londrei.

Condimente speciale

Laura Santtini a strâns în condimentele de lux gustul specific ingredientelor tradiţionale italieneşti şi savoarea produselor indigene din Veneţia renascentistă. În cartea ei, „Easy Tasty Italian“, Laura le-a pregătit doritorilor zeci de reţete culinare, întregite de condimentele magice.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite