Morcovul, un bun cicatrizant intestinal
0Recunoscut pentru conţinutul bogat în vitamina A, morcovul este un aliment-medicament mai ales pentru bolile de piele. Consumul lor frecvent ajută la îmbunătăţirea sănătăţii ochilor şi la încetinirea procesului de îmbătrânire.
O excelentă sursă de betacaroten, morcovul fluidifică secreţia biliară, este eficient în combaterea anemiei şi este un excelent cicatrizant intestinal. Cura cu suc de morcovi permite persoanelor cu disfuncţii hepatice să amelioreze simptomele.
Are efect dublu: laxativ şi antidiareic
Un excelent vermifug, are un efect deosebit împotriva constipaţiei dacă îl consumi sub forma unei supe făcută dintr-un kilogram de morcovi cu tot cu ceajă, şi îi fierbi de două ori într-un litru de apă după care trebuie să îi pasezi şi să îi consumi pe parcursul unei zile.
Datorită vitaminelor conţinute în special vitaminele A, B1, B2, B6, C, E, PP dar şi oligomineralelor precum fier, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, morcovul ajută la mărirea rezistenţei organismului în faţa factorilor infecţioşi.
Previne anemia
Studiile efectuate prin anii 1960 de către profesorii medici Leon Binet şi M.Strumza din Paris au revelat faptul că proprietăţile antianemice ale acestei legume măresc numărul de globule roşii prezente în corp. Are un conţinut de fier de până la 7%.
Deşi necesarul zilnic de vitamina A este de doar 2 miligrame pe zi, la morcov avem un aport de 9 miligrame de caroten la doar 100 de grame.
Află pe clicksanatate.ro ce proprietăţi terapeutice are morcovul!