În ce afecţiuni este recomandată soia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soia este recomandată în regimul alimentar al persoanelor care suferă de hepatită, diabet sau gută.
Soia este recomandată în regimul alimentar al persoanelor care suferă de hepatită, diabet sau gută.

Soia poate fi un înlocuitor excelent pentru carnea roşie. Nutriţioniştii susţin că are în compoziţie 40% proteine, comparativ cu carnea, care are 15-20%,  precum şi aminoacizi esenţiali (lizină, glutamină, triptofan).

Soia este o sursă grozavă de lipide, glucide, săruri minerale (calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, sulf), enzime, lecitină. În plus, soia este bogată în vitamine (A, B1, B2, C, D, E), are fitohormoni şi poate să prevină numeroase afecţiuni.  De aceea, acest aliment nu ar trebui să-ţi lipsească din alimentaţie.

Indicată în hepatită

Soia este recomandată în regimul alimentar al persoanelor care suferă de hepatită, diabet sau gută.

De asemenea, se pare că face minuni şi dacă este administrată pacienţilor care suferă de ateroscleroză, hipertesiune arterială, cardiopatie ischemică. Nu în ultimul rând, poate fi un aliment bun în curele de slăbire.

Previne cancerul mamar

Este bine de ştiut că soia îţi ajută corpul să lupte împotriva cancerului mamar. Se pare că soia are efecte benefice şi în ceea ce priveşte funcţionarea tractului digestiv, uşurând procesele digestive şi de asimilare.

Află pe clicksanatate.ro ce probleme de sănătate mai poţi ocoli dacă mănânci soia!

Lipsa somnului te poate îmbolnăvi

Ciocolata. Câtă e indicat să mănânci şi ce tip să alegi?

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite