60 de zile petrecute pe o piatră în mijlocul oceanului. Un aventurier vrea să stabilească un nou record mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nick Hancock va petrece 60 de zile pe o insulă izolată şi stâncoasă de mici dimensiuni
Nick Hancock va petrece 60 de zile pe o insulă izolată şi stâncoasă de mici dimensiuni

Aventurierul Nick Hancock este pe cale să depăsească un nou record mondial. Acesta plănuieşte să petreacă nu mai puţin de 60 de zile pe un promontoriu, o stâncă izolată aflată în mare, potrivit BBC.

Insula reprezintă un vulcan erdoat ce se află la aproximtaiv 420 de kilometri de Hebridele Exterioare, un arhipelag de insule din nord-vestul Scoţiei.

Hancok va locui într-un adăpost care cântăreşte 150 de kilograme timp de 60 de zile pentru a depăşi recordul stabilit anterior, de 42 de zile. Nick va lua după el jumătate de tonă de echipamente pentru expediţia de două luni. Printre acestea se numără capsula-adăpost construită chiar de el, care va fi transportată cu ajutorul unui troliu cu motor diesel pănă la promontoriu.

„Ambarcaţiunea a fost adaptată pentru a putea fi fixată  pe stâncă“, a declarata acesta pentru BBC Scoţia.

„Zilnic am un program stabilit de exerciţii, iar momentan nu trebuie decât să aştept. Acum sunt pe insula Harris şi urmăresc starea vremii“, a mărturisit aventurierul.

Maratonistu şi alpinistul Hancock este de părere că vremea rea ar putea să îl ţină închis în adăpostul lui timp de trei sau chiar patru zile.

În 1997 trei membri Greenpeace s-au izolat 42 de zile pe o astfel de insulă stâncoasă de mici dimensiuni, pe care au numit-o „Waveland“,  în semn de protest împotriva acţiunilor de exploatare a rezervelor de petrol şi gaze din adâncurile mării.

Hancokc doreşete atât depăşirea recordului, precum şi strângerea de fonduri pentru „Help for Heroes“ ( Ajutorul Eroilor), care sprijină militarii răniţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite