Cel mai mic parc din lume cuprinde un singur ghiveci cu plante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul Mill Ends, din Portland, Oregon, este cu siguranţă cel mai mic parc din lume, recordul fiind stabilit oficial. Are doar doi metri în diametru şi poate cuprinde numai un copăcel mic şi câteva plante alături, totul cuprins într-un singur ghiveci. Cu toate acestea, este un parc foarte apreciat de localnici.

Practic, pe locul unde se află acum părculeţul ar fi trebuit să fie montat un stâlp de iluminat. Baza fusese montată, dar stâlpul nu a mai ajuns, iar în jurul micii gropi au început să crească buruieni.

Văzând asta, jurnalistul Dick Fagan, de la Oregon Journal, care lucra în apropiere, a decis să planteze acolo nişte frunziş. Apoi, el a inventat o întreagă legendă legată de micuţul parc, care ar fi plin de spiriduşi pe care numai el îi putea vedea.

image

Amuzanta poveste era prezentată şi într-o rubrică specială a ziarului. Jurnalistul a murit în 1969, iar atunci parcul Mill Ends devenise deja un simbol al oraşului Portland.

Mill Ends a devenit oficial parc în anul 1976, fiind îmbunătăţit în decursul timpului prin contribuţia unor localnici, care au adus aici mici statuete sau figurine şi au îngrijit plantele.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite