VIDEO România - Elveţia 1-4, meciul care îl bântuie şi acum pe Iordănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

România face parte dn Grupa A la Campionatul European de Fotbal, alături de naţionala ţării-gazdă, Franţa, plus Elveţia şi Albania.

România are palmares pozitiv contra Elveţiei, dar meciul care va rămâne în memoria microbiştilor români este cel de la Mondialul din 1994, când naţionala lui Chapuisat, Sforza şi Sutter administra un sec 4-1 Generaţiei de Aur. 

Golul de consolare al României a fost marcat de Gică Hagi cu un şut superb din afara careului. 

În schimb, România a ajuns până în sferturi la Mondialul din 1994, în timp ce Elveţia a fost eliminată încă din faza optimilor, Spania câştigând cu 3-0. După meciul cu Elveţia, Iordănescu l-a scos din poartă pe Stelea şi l-a introdus pe Florin Prunea, omul care a greşit contra Suediei. 

Răzvan Burleanu, preşedintele, a declarat după tragerea la sorţi de la Paris: Obiectivul e clar: calificarea în optimi! Sper ca Anghel Iordănescu să-şi ia revanşa pentru eşecul cu Elveţia din 1994.

Prezentarea adversarilor României, a stadioanelor pe care vom juca, reacţii şi programul complet

 Şi contra Albaniei, România stă foarte bine la meciuri directe. În ultimii ani însă au fost două meciuri de egalitate greu de digerat. România a debutat în preliminariile EURO 2012 cu un meci nul la Piatra Neamţ, Răzvan Lucescu reuşind contraperformanţa să compromită din start campania de calificare. Respectiva campanie s-a încheiat cu un 1-1 la Tirana, cu Piţurcă antrenor. 

Împotriva Franţei, ultimul meci direct a fost inaugurarea Arenei Naţionale, în septembrie 2011, scor 0-0. Va rămâne în istorie pentru gazonul mizerabil de pe nou construita arenă.

Un alt meci de uitat între Franţa şi România s-a jucat la EURO 2008, s-a încheiat tot 0-0 şi a fost catalogat drept cel mai urât joc de la Campionatul European din Elveţia şi Austria.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite