UEFA o îmbogăţeşte pe Steaua. Jucătorii îşi vor primi salariile din banii plătiţi pentru participarea în Europa League

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steliştii vor primi salariile restante din banii veniţi de la UEFA FOTO Răzvan Păsărică
Steliştii vor primi salariile restante din banii veniţi de la UEFA FOTO Răzvan Păsărică

Forul european fotbalistic urmează să vireze în conturile Stelei o sumă record pentru o echipă participantă în Europa League, în condiţiile în care în trecut doar echipele din Liga Campionilor beneficiau o reţetă financiară de succes.

Nu doar Liga Campionilor este interesantă pentru echipele din fotbalul european. Mai nou, datorită rectificărilor financiare făcute de UEFA, care a decis ca şi echipele din Europa League să primească mai mulţi bani în funcţie de performanţe, a crescut interesul pentru a doua competiţie fotbalistică din Europa.

Aşa se face că echipe precum Chelsea sau Benfica, obişnuite să stea doar la masa bogaţilor în trecut, s-au mulţumit să atace şi trofeul Europa League datorită premiilor generoase oferite de UEFA.

Steaua, care a ajuns până în optimile de finală în acest sezon, îşi va rontunji serios veniturile datorită banilor care vor intra în conturi de la UEFA. Astfel, potrivit ProSport, aproape 12.5 milioane de euro vor fi viraţi în conturile clubului în perioada imediat următoare, bani care, defalcat, provin din:

- 4,58 milioane de euro din biletele vândute;

- 4,5 milioane de euro din cota de market pool;

- 3,42 milioane de euro pentru atingerea optimilor.

Anunţul primirii banilor de la UEFA linişteşte apele în Ghencea, deoarece jucătorii, care aveau salariile restante pe ultimele trei luni, îşi vor primi drepturile financiare. Astfel, deşi Gigi Becali este la închisoare, clubul dovedeşte că se poate autofinanţa. Miza cea mare în acest moment este calificarea în grupele Ligii Campionilor.

CITIŢI ŞI:

VIDEO Matei Udrea despre cum conduce Gigi Becali Steaua: „Suporterii care îl contestau au fost bătuţi cu bestialitate, au rămas doar cei «fideli»“

Zi magică pentru Steaua şi suporterii ei: roş-albaştrii vor sărbători astăzi titlul 24 alături de fani. Ce spectacol au pregătit oficialii pentru fanii echipei

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite