Trică îl critică pe Grigoraş: "A folosit patru jucători pe alte posturi şi de aceea a existat doar Steaua pe terenul de joc"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petre Grigoraş l-a înlocuit pe Mircea Rednic la CFR Cluj, dar n-a reuşit să redreseze corabia ardelenilor, care au pierdut cu 3-0 în meciul cu Steaua.

Eugen Trică, fost antrenor al CFR ului în partea a doua a sezonului trecut, a găsit câteva explicaţii pentru acest eşec, cele mai multe vizându-l pe Grigoraş. "Am văzut o singură echipă pe teren. Nici nu avea cum să fie altfel, când foloseşti patru jucători pe alte posturi. Cum să te lupţi aşa cu Steaua? Pe Florin Costea, dacă vrei să nu atingă mingea, îl scoţi din banda stîngă. Doar acolo poate să joace el şi să îşi pună calităţile în evidenţă. Pe Maah îl bagi ori vârf împins, ori în spatele vârfului. Îl trimiţi în dreapta, ca aseară, şi l-ai distrus. Nu îi place acolo, fuge din bandă. De unde a avut el ocaziile? Din zona centrală… Batin e număr 9 clasic, om de careu. A fost băgat în stânga, probabil că Grigoraş îl mai folosise şi Târgu Jiu acolo şi dăduse randament. Doar că la CFR e altceva şi nu merge. Cu Deac, la fel. Îl omori dacă îl joci în centru. El e bun ori în stînga, ori în dreapta, de unde poate intra cu şut. Ia să joci cu ăştia patru pe posturile lor şi atunci să vezi diferenţa", a declarat Trică pentru fanatik.ro. 

Trică ştie şi cum ar putea fi revitalizată echipa CFRului: “În primul rînd, nu ştiu ce se întâmplă cu Rui Pedro. El e un fotbalist foarte, foarte bun şi e ciudat că nu e în formă. Apoi, lui Sulley Muniru trebuie să i se dea mai multă încredere, are nişte calităţi excelente. La fel, Hora ar trebui să fie titular, el poate juca în bandă şi să facă ambele faze, dar îi trebuie continuitate. CFR mai are nevoie de un închizător foarte puternic, care să recupereze multe baloane şi care să ştie să paseze foarte bine, şi de un fundaş dreapta. Băiatul ăsta, Velayos, nu e o variantă. Câte centrări a dat? Nu e foarte bun nici în faţă, nici în spate“, a mai afirmat Trică.

Acesta i-a luat apărarea lui Ricardo Cadu, unul dintre cei mai contestaţi fotbalişti din tabăra "vişinie". "Părerea mea nu se schimbă. E simplu. Cât timp Cadu e la CFR Cluj, el trebuie să fie titular. E singurul de care poţi fi sigur că meci de meci dă sută la sută. Nimeni nu e perfect, normal că şi el mai greşeşte. Ce fotbalist joacă mereu impecabil?“, a încheiat Trică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite