Tensiuni între Darren Cahill şi Simona Halep. „I-am spus nişte lucruri dure!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Relaţia dintre Simona Halep şi antrenorul ei, Darren Cahill, pare fără fisură din exterior, dar între cei doi nu e totul numai lapte şi miere.

Australianul a dezvăluit la Radio Roland Garros că a avut de curând un episod tensionat cu eleva sa. "Antrenorul trebuie să transmită şi mesaje mai puţin convenabile. După turneul de la Roma, am stat de vorbă şi i-am spus unele lucruri mai dure, pentru că atitudinea ei nu a fost în regulă. Mesajele nu au fost primite pozitiv, dar cred ca dupa ce timpul trece începi să înveţi din ele”, a povestit Darren Cahill. La Roma, Simona Halep a fost eliminată în turul II de australinca Daria Gavrilova.

Cahill a mai afirmat şi care este rolul său în relaţia cu Simona: “Pentru mine treaba antrenorului se întâmplă înainte de intrarea pe teren. Noi trimitem jucătorii acolo având la dispoziţie planul A, planul B şi planul C. Dacă niciunul nu merge, e greu să rezolvi ceva în cele câteva secunde pe care le ai la dispoziţie. Dacă antrenorul îşi face treaba în mod eficient, el trebuie să-şi înveţe elevul să se antreneze singur. La un moment dat, Simona ajunsese să se bazeze prea mult pe mine în timpul partidelor. La Madrid, am coborât doar de două ori să vorbesc cu ea. Victoria de la Madrid a ajutat-o mult. Până la urmă, e şi treaba antrenorului să-l facă pe jucător să se relaxeze, să gândească pozitiv. Şi aici am noroc, Simona e în proporţie de 98 la sută o astfel de persoană.” 

În ciuda acestor frecuşuri, Cahill, cotat ca unul dintre cei mai buni antrenori de tenis din lume, a punctat că Simona este o elevă extraordinară: "În ultimul an engleza ei s-a îmbunătăţit şi prinde umorul meu. Cred că are ceva de australiancă în ea. Românii au o cultură fascinantă. Simona e aromâncă. O cultură care se construieşte în jurul locului unde s-au născut, cu greu pleacă de acasă, iar legătura ei cu familia e foarte importantă. E foarte asemănătoare cu cea australiană. Şi nouă ne place să rămânem în locul în care ne-am născut şi să fim aproape de familii. Simona este o persoana grozavă, un mare talent"

Şansă mare pentru sferturi. Simona Halep va juca în optimi cu o adversară pe care a bătut-o în ultimele patru întâlniri

Simona Halep va fi amendată după meciul cu Naomi Osaka

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite