Steaua trece prin "foc" şi zăpadă! Urmează o perioadă complicată pentru echipa campioană, iar meciul cu Schalke de marţi se va juca pe ninsoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua se va duela marţi cu Schalke, pe Arena Naţională FOTO Răzvan Păsărică
Steaua se va duela marţi cu Schalke, pe Arena Naţională FOTO Răzvan Păsărică

După remiza de sâmbătă cu Pandurii, pentru stelişti urmează un program infernal, cu meciuri din trei în trei zile. Primul joc, cel cu Schalke de marţi, se va disputa într-un decor hibernal.

Pandurii şi Steaua au încheiat la egalitate, 1-1, partidă în care echipele şi-au împărţit reprizele şi ocaziile. Cristi Tănase i-a scor peri albi lui Reghecampf, irosind patru oprtunităţi, printre care şi o ratare din poziţie de unu la unu cu portarul Mingote. Remiza este a doua consecutivă pentru Steaua în campionat, după un rezultat similar pe terenul Coronei Braşov. „Am avut situaţii clare de a marca, trebuia să câştigăm jocul cu Pandurii”, a răbufnit Reghe la finalul jocului, trimiterea către purtătorul „ilegal” de număr 10, Cristi Tănase, fiind evidentă. 
Scăderea de turaţie din jocul echipei campioane cade cum nu se poate mai prost. Pentru Steaua urmează o perioadă de foc, cu opt meciuri pe trei „fronturi”, toate în mai puţin de o lună, îndepând de marţi şi până pe 22 decembrie. Cele opt meciuri fac parte din categoria „grea”: jocurile cu Schalke şi Chelsea din Liga Campionilor, două partide cu Astra, una cu Petrolul, două cu Oţelul şi cu Ceahlăul în deplasare. În plus, Reghecampf nu-i are la dispoziţie pe Pintilii şi pe Filip, accidentaţi, iar Gardoş şi Georgievski sunt suspendaţi pentru următorul joc de campionat, cel cu Petrolul!
Pentru roş-albaştri e vital să treacă lin peste această perioadă dificilă, având la orizont şi posibilitatea despărţirii de Tătăruşanu şi de Bourceanu în această iarnă.
Cu Schalke, pe zăpadă şi fără suporteri
Primul dintre cele opt meciuri complicate ale Stelei, cel cu Schalke, se dispută marţi pe „Arena Naţională”. În afara celor 13.000 de pachete vândute pentru toate cele trei meciuri de acasă, s-au mai vândut doar 2.000 de bilete online şi la case. Ţinând cont că se anunţă o vreme teribilă pentru fotbal, e posibil ca şi printre cei care şi-au luat pachete să fie suporteri care renunţă la a mai veni la meci. Mai ales că, în cazul unei ninsori abundente, aşa cum se anticipează, organizatorii nu pot să tragă acoperişul de pe „Arena Naţională”, de teama părbuşirii acestuia! Dacă instalaţia de încălzire nu va face faţă unor căderi masive de zapădă, e posibil ca jocul să se dispute într-un decor hibernal, pe un teren imposibil de controlat mingea. 
Acuzaţi de „blat”
Preşedintele Astrei, Dinu Gheorghe, a lăsat să se înţeleagă că fundaşul celor de la Pandurii, Paraskevas, nu şi-a apărat corect şansele în meciul cu Steaua de sâmbătă. Jucătorul cipriot a făcut un henţ în careu în minutul 59, însă „centralul” Radu Petrescu a făcut semn că jocul poate continua. „Paraskevas s-a chinuit tare, dar nu prea ieşit nimic. Nici măcar henţul”, a afirmat Dinu Gheorghe la DigiSport. Suspiciunile sunt alimentate de faptul că Paraskevas a ajuns la Târgiu Jiu prin intermediul Aneimaria Prodan, soţia lui Reghecampf.
Reghe s-a odihnit în State
Înaintea aceste perioade anevoioase pentru Steaua, antrenorul Laurenţiu Reghecampf şi-a luat o vacanţă, lăsând echipa pe mâna secunzilor şi a germanului Thomas Neubert. Decizia lui Reghe de a pleca în Statele Unite a suprins. „Drept să spun, n-am mai auzit aşa ceva, e bizar. Poate dacă eşi bonlav sau un e caz de forţă majoră, altfel nu-mi explic”,  a spus Sorin Cârţu. 

Programul de foc al Stelei

26 noiembrie Schalke (acasă) Liga Campionilor
1 decembrie Petrolul (a) Liga I
5 decembrie Oţelul (a) Cupa României
8 decembrie Oţelul (d) Liga I
11 decembrie Chelsea (d) Liga Campionilor
14 decembrie Ceahlăul (d) Liga I
18 decembrie Astra (a) Liga I
22 decembrie Astra (d) Liga I


Liga Campionilor, Grupa E
Marţi, ora 21.45
Steaua – Schalke
Basel – Chelsea
Clasament
1.Chelsea 4 3 0 1 11-2 9
2. Schalke 4 2 0 2 4-6 6
3. Basel 4 1 2 1 4-4 5
4. Steaua 4 0 2 2 2-9 2
Ultima etapă: Schalke – Basel, Chelsea – Steaua (11 decembrie)

STEAUA RESPIRĂ GREU: 1-1 CU PANDURII

CE ANTRENOR DIN LIGA 1 SE VISEAZĂ LA NAŢIONALĂ
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite