„Somnambulii” de la Madrid: Andy Murray şi Philipp Kohlschreiber au jucat de la ora 1 la 3 dimineaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Ţiriac a „reuşit” să-l supere şi pe Andy Murray, după ce scoţianul a fost obligat să joace de la 1 dimineaţa cu germanul Philipp Kohlschreiber, meci încheiat la ora 3.

Turneul patronat de Ion Ţiriac a avut parte anul acesta de meciuri încrâncentae, răsturnări incredibile de situaţie şi multe, foarte multe partide decise în setul decisiv sau chiar în tiebreakul ultimul set. Aşa s-a întâmplat şi miercuri pe arena centrală „Manolo Santana”, când jocurile în care au fost implicaţi Şarapova, Serena, Federer sau Kuzneţova s-au întins pe mai bine de două ore.
S-a ajuns la o situaţie neobişnuită, cu Andy Murray şi Philipp Kohlschreiber intrând pe teren la ora 1 şi 3 minute dimineaţa! Cam 200 de spectatori insomniaci au rezistat eroic şi au urmărit cum britanicul se impune, cum altfel decât în trei seturi, în faţa germanului, scor 6-4, 3-6, 6-0. La 3 dimineaţa, cei doi tenismeni şi-au dat mâna peste fileu şi s-au dus la culcare, însă britanicul a fost evident nemulţumit pentru că a sărit peste orele de odihnă. De-a lungul partidei, el a „bolborosit” în mai multe rânduri, iar termenii folosiţi au fost „disgrace” (ruşinos), „embarassing” (jenant) sau pathetic (patetic).
Nu se ştie exact dacă aceste cuvinte erau îndreptate spre jocul său sau spre organizatori, cert e că Ion Ţiriac nu e chiar favoritul tenismenilor de top. Ediţia din acest an a turneului masculin nu l-a avut pe lista de start pe liderul mondial Novak Djokovici, al doilea an consecutiv în care sârbul declină participarea la Madrid.
Iar în trecut, Rafael Nadal şi Roger Federer l-au atacat frontal pe Ţiriac, în momentul în care zgura de la Madrid a fost vopsită în albastru. „Este o ruşine ce face acest om! O lipsă de respect faţă de tradiţia şi istoria acestei arene. Încă mai sper că nu voi fi nevoit să joc pe o zgură de culoare albastră", a declarat Nadal. El a fost susţinut şi de Federer: "Este o poveste lungă, dar este trist ca jucătorii sunt nevoiţi să joace pe o suprafaţă pe care nu o agrează. Nadal trebuie să lupte. Nu se poate aşa ceva tocmai la el în ţară". Până la urmă, Ţiriac a dat înapoi şi a revenit la zgura clasică, de culoare cărămizie.
Recordul e 4.33 dimineaţa
Întorcându-ne la Murray şi Kohlschreiber, meciul de la Madrid a intrat în topul partidelor încheiate târziu în noapte, dar e încă departe de recordul stabilit de australianul Lleyton Hewitt şi cipriotul Marcos Baghdatis. Aceştia au pus punct jocului-maraton de la Australian Open, ediţia 2008, la 4.33 dimineaţa.  În acest sezon, Rafael Nadal şi Pablo Cuevas s-au “întins” până la 3.21 în sferturile turneului de la Rio de Janeiro.

Finală de două zile pentru aceiaşi jucători
Intresant este că Andy Murray şi Philipp Kohlschreiber au jucat la câteva zile după ce tot ei îşi disputau finala turneului de la Munchen. Începută duminică, partida a fost întreruptă din cauza ploii şi încheiată abia luni, consemnând primul trofeu câştigat de Andy Murray pe zgură (foto). De asemenea, scoţianul de pe locul 3 ATP a devenit primul britanic ce se impune pe suprafaţa roşie după o pauză de 39 de ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite