Simona Halep, despre înfrângerea de la Cincinnati: „Eşec greu de digerat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, numărul doi WTA FOTO Eduard Enea
Simona Halep, numărul doi WTA FOTO Eduard Enea

Aşa a caracterizat Simona Halep a cincea înfrângere din tot atâtea meciuri cu Maria Şarapova. Românca e favorita numărul 1 a turneului din săptămâna aceasta, de la New Haven.

Simona Halep s-a oprit în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati, învinsă fiind în trei seturi de Maria Şarapova, în faţa căreia se poate spune că are un complex.

Meciul a avut o desfăşurare similară faţă de finala de la Roland Garros, cu Simona câştigând primul set şi distanţându-se la un moment dat la două jocuri. Cele 8 breakuri are rusoaice pe serviciul lui Halep au făcut însă diferenţa, iar “Masha” s-a calificat în semifinale, acolo unde a pierdut în faţa Anei Ivanovici! Şarapova a ratat şi două mingi de meci în disputa cu jucătoarea din Serbia, care a evoluat aseară în finala cu Serena Williams.

Revenind la Simona, e clar că sunt anumite jucătoare din circuit în faţa cărora nu se simte în largul ei şi chiar ea a recunoscut că nu e uşor de suportat un nou eşec în faţa rusoaicei. În Top 10 sunt trei jucătoare, Serena, Şarapova şi Azarenka, pe care Halep nu a reuşit încă să le încurce. “O felicit pe Maria Şarapova, a fost mai bună. Am învăţat multe lucruri din această înfrângere şi sper să progresez cât mai repede la aceste aspecte. A fost o înfrângere greu de digerat, iar mi-a scăpat meciul, dar... aşa-i în tenis! Merg înainte! Au fost foarte mulţi români în tribună şi sunt sigură că şi din faţa televizoarelor, din România, m-au urmărit mulţi. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru susţinere!”, a fost mesajul postat pe pagina oficială de facebook a Simonei Halep.

“Merg înainte” înseamnă pentru Halep turneul de la New Haven, programat săptămâna aceasta. Aici, Simona este favorita numărul 1 a unei competiţii în care nu s-au înscris toate numele grele din circuitul WTA, întrucât se menajează pentru US Open (25 august – 7 septembrie), ultimul Grand Slam al anului. Din Top 10 mai participă doar Kvitova şi Bouchard, tenismene care sunt pe jumătatea opusă a tabloului, aşa că doar una dintre ele se poate duela într-o eventual finală cu Halep.

Simona va intra direct în turul doi, ceea ce este similar cu optimile de finală, fază în care va întâlni câştigătoarea meciului dintre Magdalena Rybarikova (Slovacia, locul 56) şi o jucătoare venită din calificări. Apoi, Flavia Pennetta şi Caroline Wozniacki s-ar mai putea aşeza în drumul româncei spre ultimul act.

Intră la US Open de pe locul doi

Halep a câştigat anul trecut la New Haven după o finală cu Petra Kvitova, scor 6-2, 6-2, acumulând astfel 470 de puncte. Chiar şi de va pierde din turul secund al acestui turneu, constănţeanca nu are cum să mai cadă în clasamentul WTA, având o marjă importantă faţă de Na Li, locul 3, care oricum e accidentată. Aşadar, Simona va intra la US Open de pe poziţia a doua în ierarhia mondială, pe partea de tablou opusă faţă de cea în care se va regăsi Serena Williams, locul 1 mondial.

Palmaresul Simonei cu jucătoarele din Top 10

Adversar                     Scor general  Ce a făcut în ultima întâlnire

Serena Williams           0-3  Cincinnati 2013, înfrângere

Na Li                             1-1  Wimbledon 2013, înfrângere

Petra Kvitova               2-0  Madrid 2014, victorie

Agniesza Radwanska  2-4 Indian Wells 2014, înfrângere 

Maria Şarapova            0-5 Cincinnati 2014, înfrângere

Angelique Kerber         2-0  Doha 2014, victorie

Eugenie Bouchard 1-1 Wimbledon 2014, înfrângere

Jelena Jankovici           3-1  Australian Open 2014, victorie

Victoria Azarenka         0-2  Linz 2012, înfrângere

Total: 11 victorii  – 17 înfrângeri

2014: 5 victorii (cu Kvitova, Bouchard, Radwanska, Kerber, Jankovici) – 4 înfrângeri (cu Bouchard, Radwanska şi Şarapova de două ori)

Sorana a ieşit din calificări

Continuă seria negativă a Soranei Cîrstea, care nu a reuşit să pătrundă pe tabloul principal de la New Haven. Ea a pierdut în trei seturi meciul cu estona Kaia Kanepi, scor 1-6, 7-6, 4-6, şi îi va fi tot mai greu pe viitor să avanseze în fazele finale ale turneelor. Căzută până pe locul 80, Sorana va avea de înfruntat adversare dificile încă de la primele partide şi va fi nevoită să joace calificări la competiţiile importante. Monica Niculescu a fost la rându-i învinsă în turul doi al calificărilor, cedând în faţa Annikăi Beck, 3-6, 4-6. Doar Irina Begu avea o şansă de pătrunde în turul I, ea evoluând aseară cu jucătoarea franceză Caroline Garcia. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite