S-a dopat! Un internaţional francez e pe cale să fie exclus din lotul naţionalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mamadou Sakho

Internaţionalul francez Mamadou Sakho, fundaşul celor de la Liverpool, a fost depistat pozitiv în urma unui control antidoping şi riscă să rateze Campionatul European.

Mamadou Sakho, unul dintre fotbaliştii convocaţi constant la naţionala Franţei în ultimii şase ani, are toate şansele să rateze Euro 2016. Nu din motive de formă sportivă, ci pentru că fundaşul celor de la Liverpool, a fost depistat pozitiv în urma unui control antidoping. 

Clubul englez a dat publicităţii un comunicat în care recunoaşte că “UEFA investighează o posibilă încălcare a regulamentului antidoping de către Mamadou Sakho”, iar fotbalistul urmează să răspundă în faţa forului fotbalistic continental. În funcţie de rezultatul acestei anchete, Sakho ar putea rămâne în afara lotului Franţei pentru Euro 2016, unde reprezentativa antrenată de către fostul campion mondial Didier Deschamps va fi adversara României în meciul de deschidere, programat pe 10 iunie. Se pare că Mamadou Sakho a fost testat pozitiv după ce a utilizat un medicament care să-l ajute să slăbească. Deocamdată, jucătorul nu a fost suspendat de UEFA, însă Liverpool a precizat că nu-l va mai utilize deloc pe Sakho în meciurile care vor urma, până la finalizarea anchetei. Conform cotidianului “Liverpool Echo”, Sakho ar fi fost depistat pozitiv după meciul cu Manchester United, din optimile de finală ale Ligii Europa, disputat pe 17 martie.

Nici atacantul Karim Benzema nu va fi la Euro

Nici Karim Benzema nu va fi selecţionat în echipa Franţei la Campionatul European. Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Noël Le Graët, şi selecţionerul Didier Deschamps au luat această decizie din cauza scandalului în care este implicat vârful lui Real Madrid. În noiembrie 2015, fostul internaţional francez Djibril Cissé şi alte trei persoane erau reţinuţi într-un caz de şantaj care îl viza pe Mathieu Valbuena. Cissé i-ar fi cerut bani lui Valbuena pentru a nu da publicităţii o înregistrare video în care conaţionalul său apare în momente intime cu prietena sa. Ulterior, Cissé a fost eliberat şi exonerat de orice vină, dar Benzema este acuzat că ar fi fost intermediar între şantajişti şi fotbalistul de la Olympique Lyon. De curând, justiţia franceză a ridicat controlul judiciar în cazul atacantului. Potrivit presei franceze, Benzema va fi cercetat în continuare în acest caz, fiind acuzat de “complicitate la tentativă de şantaj” şi “participare la asociere criminală”. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, susţine însă că francezii au destule variante pentru a-l înlocui pe Karim Benzema. “Nu cred că ne va ajuta foarte mult absenţa lui Benzema. Cred că naţionala Franţei are capacitatea de a găsi cel puţin un jucător la nivelul lui Benzema”, a declarat Burleanu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite