Românii la UTMB: un loc 66 la general, un loc 4 la categorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr record de români au participat în 2017 la Ultra Trail du Mont Blanc, cei peste 35 de ”tricolori” alergând la patru din cele 5 probe din cadrul evenimentului.

Cel mai bun loc la general a fost ocupat de Ştefan Dan, poziţia 66, la TDS, cel mai bun loc la categorie, de Costică Anghel, poziţia a 4-a, la UTMB.

Majoritatea românilor care au luat startul la una din cele 4 curse de la Ultra Trail du Mont Blanc au dus ”corvoada” până la capăt, până la final. Doar doi alergători Elite au fost prezenţi la Chamonix, ambii, Robert Hajnal, la UTMB, şi Radu Milea, la CCC, abandonând, Robert după 136 de kilometri, Radu după 50 de kilometri. 

Cel mai bun loc la general a fost ocupat de Ştefan Dan la TDS, o cursă cu un traseu foarte tehnic de 119 kilometri şi + 7.200 m. Alergătorul originar din Zărneşti a avut o clasare foarte bună chiar dacă a întâmpinat nişte probleme la start, plecând ultimul. ”Prima parte, în jurul a 10 kilometri, e urcare, a trebuit să trag foarte tare pentru că apoi se intra pe potecă îngustă şi nu mai puteam depăşi. Am trecut pe lângă mai mult de o mie de oameni acolo. Oricum, sunt mulţimit cu ce a ieşit, date fiind condiţiile mai speciale. Vin şi la anul pentru că vreau să termin cu cu cel puţin o oră mai repede”, ne-a spus Ştefan Dan, care a terminat cursa în 19 ore, 25 de minute şi 14 secunde.

Cea mai bună clasare la categoria de vârstă a venit de la UTMB, cursa de aproape 170 de kilometri şi +10.000 m, acolo unde Costică Anghel a terminat pe poziţia a 4-a (locul 136 la general, primul român din concurs), după ce a trecut linia de finiş în 30 de ore, 13 minute şi 1 secundă, la o oră ;i jumătate după ocupantul locului trei, un columbian. 

La UTMB, sub 35 de ore au mai terminat şi Claudiu Reţea şi Iulian Grigore. La CCC, primul român a fost Andrei Staicu (18.13.25), iar la OCC, Adrian Petruţ (7.45.12).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite