România riscă să piardă cele patru meciuri de la Euro 2020: câte stadioane trebuie demolate şi refăcute în 6 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Sandu, omul care a obţinut includerea Bucureştiului pe lista oraşelor ce vor găzdui partide din cadrul turneului final, a dezvăluit, în premieră, că putem pierde acest privilegiu în 2018 sau în 2019.

Românii s-au bucurat, atunci când UEFA a inclus „Arena Naţională“ pe lista stadioanelor europene care vor găzdui partide din cadrul Euro 2020, însă această bucurie se poate transforma în tristeţe, dacă nu vor fi îndeplinite condiţiile impuse de forul european.

Pe lângă faptul că e nevoie de o îmbunătăţire masivă la nivelul infrastructurii, e obligatoriu ca, pe lângă „Arena Naţională“, să avem cel puţin alte trei stadioane moderne. UEFA va inspecta stadiul lucrărilor cu doi ani înainte de turneul final şi, în cazul în care un oraş n-a respectat angajamentele luate, el va fi eliminat de pe lista forului european, meciurile lui urmâd să ajungă la alte oraşe.

Acest scenariu a fost confirmat la Digi Sport de fostul preşedinte FRF, Mircea Sandu, cel care s-a luptat pentru ca România să găzduiască jocuri din cadrul Campionatului European.

Ce a spus?

„Cele trei stadioane, Dinamo, Steaua, Rapid, trebuie rase de pe suprafaţă şi construite altele noi, moderne, de până în 20.000 de locuri. Dacă în 2018 spre 2019 nu le ai gata, binenţeles că putem pierde dreptul de a organiza meciuri la Euro 2020“, a declarat „Naşul“.

Arenele nominalizate de Sandu ar urma să fie folosite pentru antrenamentele echipelor care vor juca pe „Arena Naţională“.

Burleanu: „Trebuie să analizăm“

Actualul preşedinte FRF, Răzvan Burleanu, n-a confirmat cele spuse de Mircea Sandu şi a oferit o altă variantă în ceea ce priveşte condiţiile impuse de UEFA.

„Nu pot să vă spun acum dacă vor fi dărâmate stadioanele, dar nu cred. În mod cert, pot să vă spun că vor intra într-un proces de modernizare. Rămâne de văzut şi de analizat din punct de vedere structural, dacă prezenta structură permite o ridicare sau o anumită modernizare. Stadionul Stelei, al lui Dinamo şi al Rapidului intră în acest proces de modernizare, care cred că e un element de maximă importanţă pentru aceste stadioane şi pentru suporterii echipelor“, a spus Burleanu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite