România, protejată la nivel înalt: cum a scăpat naţionala de suspendare şi unde se va juca meciul cu Danemarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tricolorii vor beneficia de susţinerea publicului şi la următorul meci de pe teren propriu, cel cu Danemarca (26 martie). Partida se poate juca pe orice stadion din ţară, în afară de „Arena Naţională“.

România n-a mai fost de 18 ani la o Cupă Mondială, iar FIFA dă semne că simte lipsa tricolorilor de la competiţie şi încearcă să le dea o mână de ajutor în tentativa lor de a ajunge la CM 2018.

În ultimii ani, ţări precum Ungaria şi Serbia au primit sancţiuni dure din cauza unor manifestări rasiste, xenofobe sau incidente grave care s-au petrecut în timpul partidelor găzduite de ele. Pe lângă suspendarea terenului, sancţiunile au ajuns, în unele cazuri, până la depunctare! România, în schimb, beneficiază, în continuare, de clemenţă din partea forului mondial şi cel continental, în ciuda faptului că fanii români au provocat sistematic incidente minore sau majore în timpul meciurilor naţionalei. 

După confruntarea cu Polonia, la 11 noiembrie, pe „Arena Naţională“, cei mai mulţi oameni din fotbalul românesc erau convinşi că FIFA va dicta o sancţiune dură: suspendarea terenului la următorul meci acasă din preliminariile CM 2018, cel cu Danemarca (26 martie). Mai ales că una dintre petardele aruncate pe teren în meciul cu Polonia a explodat la câţiva metri de Lewandowski, iar atacantul a acuzat şocul, partida fiind întreruptă câteva minute.

Potrivit site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal însă, Departamentul Juridic al FRF a reuşit să scape echipa naţională de un meci fără spectatori. Sancţiunea comunicată de FIFA constă în disputarea partidei cu Danemarca pe orice alt stadion, în afară de „Arena Naţională“. Iar fanii vor fi prezenţi în tribune!

De asemenea, s-a dat o sancţiune similară şi pentru confruntarea cu Armenia în care România va fi gazdă, la 1 septembrie, doar că, în acest caz, pedeapsa e cu suspendare, urmând a fi activată, dacă suporterii români vor mai cauza incidente în tribune.

99% pe „Cluj Arena“

În aceste condiţii, aproape sigur, duelul cu Danemarca va avea loc pe „Cluj Arena“. Cu o capacitate de 30.000 de locuri, acest stadion a găzduit şi primul meci al tricolorilor în preliminariile Mondialului din 2018, cel cu Muntenegru (1-1). 

91.500 de euro e amenda primită de Federaţia Română de Fotbal după incidentele petrecute în meciul cu Polonia.

Meciurile naţionalei disputate în provincie în ultimii ani

Dată Statut Oraş Rezultat

04/09/2016 Preliminarii CM 2018 Cluj România – Muntenegru 1-1

27/03/2016 Amical Cluj România – Spania 0-0

23/03/2016 Amical Giurgiu România – Lituania 1-0

29/03/2015 Preliminarii Euro 2016 Ploieşti România – Insulele Feroe 1-0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite