Reacţia ATP după scandalul meciurilor trucate: ce sumă li se oferă, de obicei, jucătorilor pentru a trânti o partidă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nikolai Davydenko
Nikolai Davydenko

Startul Australian Open 2016 a fost marcat de o anchetă realizată de BBC, în colaborare cu Corpul de Integritate în Tenis (TIU).

Potrivit rezultatelor preliminare, în ultimul deceniu, 16 jucători din Top 50 au „trântit“ meciuri, inclusiv la turneele de Mare Şlem! 

Potrivit englezilor, suspiciunile au apărut prima dată după un meci dintre Nikolai Davydenko şi Martin Vassalo Arguello. BBC susţine că opt dintre jucătorii suspectaţi de aranjarea unor partide se află acum pe tabloul de la Australian Open. 

„E o mare diferenţă între dovezi şi informaţii. Tratăm situaţia cu foarte mare seriozitate. Trebuie să eliminăm orice tentativă de aranjare a unui meci, dar suntem conştienţi că astfel de situaţii există“, a comentat preşedintele ATP, Chris Kermode. 

Ancheta BBC a făcut înconjurul lumii şi datorită unor declaraţii oferite de Novak Djokovici. „Am fost abordat indirect, prin intermediul unor persoane care lucrau cu mine în acea vreme, să pierd un meci la Sankt Petersburg, în 2007. Evident, noi am refuzat imediat. Persoana care a încercat să mă contacteze n-a ajuns chiar până la mine“, a afirmat Djokovici, care nici n-a mai participat la competiţia respectivă.

35.000 de euro e suma oferită, de obicei, unui jucător pentru pierderea unui meci, potrivit datelor descoperite de BBC.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite