Piţurcă a plecat, a început lupta pentru scaunul lui: ce antrenori se autopropun şi ce şanse sunt să vină Olăroiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Olăroiu
Cosmin Olăroiu

Naţionala României e în căutarea unui nou selecţioner, ceea ce i-a făcut pe mulţi tehnicieni liberi de contract să viseze la un telefon din partea lui Răzvan Burleanu.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, oficial, rezilierea contractului lui Victor Piţurcă. De acum, apare o întrebare: cine va sta pe bancă în următorul meci al tricolorilor, cel cu Irlanda de Nord (14 noiembrie).

Olăroiu (Al-Ahli), Boloni (Al-Khor), Petrescu (Al-Arabi), Contra (Getafe) şi Mircea Lucescu (Şahtior), adică tehnicienii de calitate, capabili să construiască o naţională puternică, sunt toţi sub contract în acest moment. Astfel, antrenorii liberi de contract şi cei cu CV-uri mai puţin bune au început să viseze.

Andone: „Mă tentează“

„Fălcosul“ a retrogradat Al-Ittifaq (Arabia Saudită) în sezonul trecut, iar de atunci stă pe tuşă. S-a spus, de curând, că va ajunge la FC Braşov, însă acum tehnicianul de 54 de ani speră să fie contactat de FRF.

„Oficial, nu sunt nicăieri, dar sunt aproape de a antrena din nou. Nu cred că există antrenor român, liber, care să nu vrea naţionala. Pentru asta te-ai apucat de meseria asta! Dacă mi s-ar oferi şansa, aş accepta. Normal că m-ar tenta! Sunt multe de lucruri care se pot schimba dacă ajungi pe banca naţionalei“, a declarat Andone la Look TV.

Moldovan: „Mă simt pregătit“

Viorel Moldovan are un angajament, la naţionala de tineret cu care a ratat calificarea la Campionatul European, după un 0-8 cu Germania. „Moldo-gol“ se simte însă pregătit să-l înlocuiască pe Piţurcă la naţionala mare.

„N-am avut nicio discuţie cu nimeni din conducerea FRF. Dar dacă se va apela la mine sunt disponibil, mă consider foarte bine pregătit“, a spus Moldovan la Dolce Sport.

Reghecampf: „Eu nu plec de la Al-Hilal“

Ajuns în vară în Arabia Saudită, la Al-Hilal, Laurenţiu Reghecampf a confirmat ceea ce se ştia: n-are cum să vină înapoi în România, mai ales că pentru el urmează finala Ligii Campionilor.

„Eu nu plec de aici, am un contract pe care trebuie să-l respect. Când eram la Steaua îmi doream să antrenez naţionala, mai ales că erau foarte mulţi jucători de-ai Stelei la prima reprezentativă. Un antrenor român cred că ar fi cel mai bun. Nu cred că ne trebuie un străin, uitaţi-vă ce se întâmplă în Grecia. Şi un antrenor tânăr ar face faţă la echipa naţională a României. Jocul naţionalei se poate schimba cu un alt selecţioner. Echipa naţională are un grup formidabil, cu jucători foarte buni, care pe viitor vor ajunge la echipe foarte mari“, a afirmat „Reghe“ la Digi Sport.

„Olăroiu ar veni“

Considerat de mulţi drept cea mai bună soluţie pentru echipa naţională, Cosmin Olăroiu se află sub contract cu Al-Ahli (Emirate), formaţie cu care a cucerit titlul, Supercupa, dar şi Cupa Emiratelor în stagiunea trecută. Mai mult, din 2007 până acum, Olăroiu are un bilanţ formidabil: 10 trofee în Arabia Saudită, Qatar, România şi Emirate.

Chiar dacă are un salariu de cinci milioane de euro pe sezon, Oli ar fi dispus să preia naţionala, după cum a afirmat Gino Iorgulescu. „Eu am discutat cu Olăroiu şi mi-a spus că renunţă la bani, renunţă la tot pentru echipa naţională. Din păcate, el e sub contract în momentul de faţă. Dacă federaţia se înţelege cu clubul lui, atunci Olăroiu este dispus să vină la naţională“, a declarat preşedintele LPF.

Sandu: „Iordănescu e cea mai bună variantă“

După ce a criticat vehement plecarea lui Piţurcă, fostul preşedinte FRF a spus că Piţi ar trebui să fie înlocuit cu un alt fost selecţioner.

„Iordănescu e cea mai bună şi mai plauzibilă soluţie la ora actuală, e angajatul FRF, are responsabilitate tehnică pe o perioadă de timp, aşa încât e cea mai bună variantă, măcar până în noiembrie 2015. Cine vine acum trebuie să ducă echipa până la finalul calificărilor. Viorel Moldovan nu poate, e un antrenor tânăr care antrenează de 3-4 ani. Să fii selecţioner e cu totul altceva. El, Contra, Reghecampf sunt de viitor, dar ai nevoie de unul cu experienţă, la nivelul unor echipe importante. Dan Petrescu, Boloni sau Olăroiu nu vin sub 700 de mii de euro, un milion“, a declarat Mircea Sandu la Dolce Sport.

CITEŞTE ŞI:

*VIDEO Ole, ole, Piţurcă nu mai e: FRF a scăpat, oficial, de selecţioner

*Piţurcă, o ţeapă pentru Al-Ittihad? Mititelu: „În trei luni o să fie înapoi în România. Arabii au avut bani de aruncat“

*Curg reacţiile după plecarea lui Piţurcă: cine e bucuros, cine îl regretă şi ce spune Sandu, omul care l-a angajat

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite