Petrolul - FC Botoşani 3-0: Mister X a devenit Mister V. Lucescu jr a învăţat să câştige, dar cam târziu. Ce l-a supărat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Lupii“ au ajuns la a treia victorie consecutivă în Liga I şi rămân la un punct de Astra, în lupta pentru locul 2. Din păcate, ploieştenii au început să lege victoriile, fix după ce au ratat finala Cupei României.

Petrolul a strivit nou-promovata FC Botoşani, într-o partidă în care, după primul gol, a existat o singura necunoscută: scorul cu care vor învinge gazdele. După 33 de minute, moldovenii au scos de pe lina porţii, însă, spre ghinionul lor, balonul a ajuns la Albin, care a avut un şut ratat. Mingea a ajuns însă la Teixeira, care a făcut 1-0, stabilind scorul la pauză.

În partea secundă, s-a jucat într-o singură direcţie, iar Răzvan Lucescu şi-a permis să-i reintroducă în circuit pe Mutu şi pe Marinescu, ambii revenind după accidentări. Ei au transformat două penalty-uri, ridicând scorul la 3-0. Mai întâi, Mutu a înscris, după un 11 metri obţinut de Tamuz (71), pentru ca apoi Marinescu să puncteze şi el de la punctul cu var, după ce Priso a fost doborât în careu de portarul oaspeţilor (85).

Victoria putea fi şi mai mare pentru Petrolul, însă Tamuz a lovit o dată bara, iar la altă fază a trimis pe lângă, deşi avea poarta goală în faţă! S-a terminat 3-0, rezultat care a menţinut Petrolul pe locul 3, la un punct de Astra. FC Botoşani ocupă poziţia a 8-a cu 38 de puncte, fiind la şapte puncte de locul 15, primul retrogradabil.

Lucescu jr şi o dorinţă neîndeplinită

La final, Răzvan Lucescu a analizat a treia victorie pe care Petrolul a obţinut-o cu el pe bancă. „Suntem în creştere evidentă. Am traversat o perioadă dificilă, cu accidentări, cu schimbări de jucători, fără pregătire. Am zis că timpul va vorbi în favoarea noastră. Încet-încet ne strângem, avem jucători de calitate, care încep să intre în formă. E o victorie meritată, dar trebuie să ne concentrăm pe meciul viitor, de la Timişoara“, şi-a început tehnicianul discursul la Digi Sport.

Lucescu jr a avut şi mică nemulţumire după partida cu FC Botoşani. „A fost o seară perfectă. Fantastica revenire a lui Marinescu, după mai mult de 11 luni de absenţă de la o accidentare gravă. La Mutu se vede că iubeşte fotbalul, că e înnebunit să fie pe teren. Mi-ar fi plăcut să mai avem un penalty, să-l transforme Toto Tamuz, pentru că a avut ocazii mari, pe care le-a ratat, a obţinut un penalty, a luptat mult, ar fi meritat şi el un gol“, a explicat Răzvan Lucescu.

Acesta a comentat şi neutilizarea lui Zicu, rămas pe banca de rezerve: „Zicu face parte din lotul nostru, se pregăteşte şi el. Dacă azi s-a jucat bine, e şi meritul celor care nu au fost pe teren. O echipă joacă bine, dacă se antrenează bine. Ca să te antrenezi bine, trebuie să fie toţi jucătorii implicaţi şi dedicaţi“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite