Paris Saint Germain, campioană a Franţei pentru a treia oară consecutiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii lui PSG sărbătoresc al treiela titlul consecutiv câştigat de echipa din capitala Franţei FOTO AFP/Getty Images
Jucătorii lui PSG sărbătoresc al treiela titlul consecutiv câştigat de echipa din capitala Franţei FOTO AFP/Getty Images

Formaţia Paris Saint-Germain a câştigat pentru a cincea oară campionatul Franţei, sâmbătă, după victoria, cu scorul de 2-1, înregistrată în meciul din deplasare cu Montpellier, din penultima etapă a primei ligi franceze, anunţă Mediafax.

Suporterii parizieni au declanşat fiesta în tribune după ce PSG a câştigat datorită golurilor înscrise de Matuidi şi Lavezzi partida din deplasare cu Montpellier. Pentru gazde a marcat Mounier.

Paris Saint-Germain are 80 de puncte şi nu mai poate fi depăşită de rivala Olympique Lyon, locul 2 cu 72 de puncte, care a remizat pe teren propriu cu Bordeaux, scor 1-1. Pentru Lyon a înscris Fekir '9, iar pentru Bordeaux Crivelli '3.

PSG a mai câştigat campionatul Franţei în 1986, 1994, 2013 şi 2014.

Pe de altă parte, echipa Evian Thonon Gaillard a retrogradat, şi ea, în a doua ligă franceză, în urma rezultatelor înregistrate, sâmbătă, în etapa a 37-a, penultima a primului eşalon din Franţa. Evian a fost învinsă pe teren propriu de Saint-Etienne, cu scorul de 2-1, şi are 37 de puncte, astfel că nu mai poate depăşi echipa de pe locul 17, ultimul neretrogradabil, Toulouse, care are 42 de puncte. Formaţiile de pe ultimele locuri, care retragoradaseră anterior, sunt Metz (30 de puncte) şi Lens (26 de puncte).

Singurele lupte care se vor mai da în ultima etapă sunt pentru ultimul loc de Liga Campionilor, ocupat în momentul de faţă de AS Monaco, echipa care are 68 de puncte. Pe locurile patru şi cinci, care asigură prezenţa în Europa League, se clasează Olympique Marseille, respectiv Saint Etienne, ambele având 66 de puncte. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite