Pandemia a născut o situaţie explozivă în România: „Decizia e una josnică!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pandemia ne-a dat vieţile peste cap şi a forţat luarea unor hotărâri cu care mulţi nu sunt de acord, deoarece planurile lor au fost date peste cap.

La cum decurg lucrurile, treptat, Federaţia Română de Handbal o depăşeşte pe cea de fotbal, la capitolul subiectelor controversate!

Iar asta pentru că, mai nou, orice decizie luată de FRH e atacată vehement. Ultima dintre ele, şi anume suspendarea definitivă a acestui sezon competiţional şi neacordarea titlului, aşa cum s-a întâmplat şi în multe alte ţări europene, a dat naştere la reacţii virulente. Cei mai furioşi au fost cei de la Dinamo, la masculin, şi cei de la CSM Bucureşti, la fete.

La Dinamo, campioana ultimelor patru ediţii din Liga Zimbrilor, supărarea ţine de faptul că echipa a fost privată de şansa câştigării celui de al 5-lea titlu consecutiv. În momentul opririi meciurilor, Dinamo era pe primul loc, la cinci puncte de Potaissa Turda, ocupanta locului secund. În plus, anularea acestui sezon a fost o a doua lovitură încasată de „dulăi“, care au fost scoşi şi din Liga Campionilor, fără înfrângere, după ce Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a hotărât comprimarea competiţiei, prin renunţarea la faza optimilor.

„E un pumn de KO, primit în plină figură. Nici nu mai ai ce comenta. Dacă ar fi fost o luptă strânsă, ai fi zis. Dar Dinamo chiar a arătat că domină handbalul românesc. Acum, trebuie să facem cerere, ca să ni se dea un wild-card, pentru a ajunge în Liga Campionilor. Oricum, cu tot respectul, Dinamo poate fi considerată campioana acestei ediţii“, a spus căpitanul Dan Savenco, pentru gsp.ro. Iar antrenorul Ştefan Constantin a mers chiar mai departe şi, într-o intervenţie la Digi Sport, a vorbit despre un complot al federaţiei împotriva roş-albilor!

„E o decizie incorectă şi total împotriva clubului Dinamo. Se ştie că, în ultima perioadă, a fost o luptă între FRH şi conducerea clubului nostru“, a explicat Ştefan Constantin.

Gabi Szabo ameninţă federaţia!

Şi la feminin a existat un val de reacţii dure, însă din partea celor de la CSM Bucureşti. Pentru al doilea sezon consecutiv, „tigroaicele“ au terminat pe locul 2, după SCM Râmnicu Vâlcea. Şi acum, la fel ca Dinamo, trebuie să aştepte un eventual wild-card, pentru a prinde Liga Campionilor.

„Nu voi lăsa o astfel de decizie să-mi afecteze conduita şi crezurile, indiferent de josnicia ei, dar, din păcate, am puterea să recunosc că nu sunt atât de surprins. Ce trist e să mă întreb totuşi: de ce nu eşti surprins? Fetelor şi staffului meu, vă spun, ca şi până acum: Jos pălăria! Vă mulţumesc! Pentru mine sunteţi campioni!“, a scris antrenorul Adrian Vasile, pe Facebook.

După decizia FRH, coordonatorul secţiei de handbal a clubului CSM Bucureşti, Vlad Enăchescu, şi-a dat demisia, iar Gabriela Szabo, directorul general al grupării, a ameninţat federaţia! „E greu de înțeles după ce criterii s-a ghidat FRH. A ignorat nu doar regulamentele competiției pe care o guvernează, ci și fair-play-ul, ce ar trebui să caracterizeze activitatea sa, ca for suprem al handbalului românesc. CSM își rezervă dreptul de a ataca, prin orice mijloace, hotărârea prin care a fost stabilită ierarhia sezonului 2019-2020, în Liga Florilor“, a scris Szabo, pe reţelele de socializare.

Am fi vrut ca altfel să fie tranşat acest campionat, dar termenul limită impus de EHF ne-a lăsat fără prea multe opţiuni şi a trebuit să ajungem la un compromis de acest gen. Alexandru Dedu preşedinte FRH   

A căzut „Legea Dedu“: Vor fi opt străini pe foaia de joc

După şedinţa Consiliului de Administraţie al FRH, organizată prin videoconferinţă, a căzut „Legea Dedu“, prin care preşedintele federaţiei, Alexandru Dedu, îşi dorea limitarea numărului de jucători extracomunitari la doar trei, pentru formaţiile din întrecerea masculină. S-au supus votului mai multe variante şi, în final, a fost adoptată cea propusă de Gheorghe Tadici. Astfel, echipele pot trece pe foaia de joc maxim opt jucători străini, dintre care cinci pot fi pe teren, în acelaşi timp. Dintre românii trecuţi pe foaie, doi trebuie să fie sub 23 de ani. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite