De Paşte, Oltchim a „înviat“ miraculos: clubul a anunţat, oficial, bugetul şi numele vedetelor care vor continua la Râmnicu Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oltchim, cea mai iubită echipa de handbal din România
Oltchim, cea mai iubită echipa de handbal din România

Mulţi specialişti s-au gărbit să vorbească despre desfiinţarea celei mai galonate echipe de handbal feminin din România. Astăzi, pe site-ul Oltchimului a apărut un comunicat care a spulberat această variantă.

Oltchim a avut un buget de trei milioane de euro – locul 2 în Europa, după Gyor, care a avut patru milioane de euro – sumă cu care a câştigat un nou titlu în România şi a ajuns în semifinalele Ligii Campionilor. 

Aşa cum a preşedintele Petre Berbecaru anunţat, în exclusivitate, pentru „Adevărul“, bugetul din 2012-2013 va fi redus la jumătate, în sezonul viitor. 

Vestea bună e că, şi în aceste condiţii, Oltchim va ţinti performanţe de nivel înalt. În plus, foarte multe dintre vedetele echipei vor continua la Râmnicu Vâlcea. Faptul că echipa a reuşit să găsească soluţii anticriză a fost anunţat pe site-ul clubului.

Ce scrie în comunicat?

„În ceea ce priveşte susţinerea financiară, s-a decis crearea unui buget de 1,5 milioane de euro, buget care permite continuarea activităţii la un nivel înalt de performanţă, ştiut fiind faptul că anul viitor echipa va participa direct în grupele Ligii Campionilor.

În contactele existente până în prezent cu diferite firme ce vor deveni partenere ale clubului, există interesul acestora  de a susţine activitatea handbalistică internaţională de la Râmnicu Vâlcea.

A doua mare problemă se referă la crearea lotului pentru sezonul ce urmează şi din acest punct de vedere clubul a procedat la discuţii cu fiecare jucătoare în parte.

Nu a fost uşor pentru că situaţia financiară de anul trecut, completată cu nesiguranţa în ceea ce ar privi sezonul viitor, dar mai ales fiind vorba de reducerea bugetului şi implicit a salariilor jucătoarelor, timpul de discuţii s-a prelungit. Cu toate acestea, astăzi putem să vă facem un sumar al celor discutate şi decise:

-  Alexandrina Barbosa, Iulia Curea, Adriana Nechita, Iulia Managarova, Adina Meiroşu, Nicoleta Safta sunt jucătoare care au confirmat rămânerea la echipă şi continuarea activităţii sub culorile Oltchim.

-  Discuţiile cu Cristina Neagu, Paula Ungureanu, Aurelia Brădeanu, Ramona Fărcău şi Silvia Navarro sunt în stadiu avansat şi numai câteva zile vor fi necesare până când acestea vor confirma (sau infirma) rămânerea la Vâlcea.

-  Jucătoarele Dana Babeanu, Eliza Buceschi si Andreea Polocoser se vor întoarce după împrumut la echipă, acestea apărţinând clubului până în anul 2014.

-  Există discuţii avansate – şi termenul este tot de câteva zile până când vor oferi un răspuns – cu jucătoare ce vor veni la Râmnicu Vâlcea pentru a acoperi sau completa posturile de pivot, portar, extrema stângă.  Numele acestora îl vom comunica odată cu semnarea contractelor.

-  Jucătoarele Katarina Bulatovic, Marija Jovanovic si Oana Manea precum şi antrenorii Jakob Vestergaard si Mette Klit sunt singurele certitudini că nu vor mai rămâne la Oltchim în sezonul următor.

- Staff-ul tehnic nu a fost decis, singura informaţie oferită fiind doar faptul că actualul antrenor secund Steluţa Luca va face parte din acesta, dar urmează să fie decisă calitatea sa: secund sau principal.

Tuturor celor care au hotărât să rămână – chiar şi pe salarii mai mici decât anii trecuţi – precum şi celor care acceptă să se alăture „familiei“ Oltchim, dorim să le mulţumim în mod public“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite